Disney+ gaat gat met Netflix in rap tempo verkleinen

Films & Series Jeroen Kraak 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix is nog altijd de grootste streamingdienst ter wereld. Toch moet het nu oppassen voor Disney+ dat snel dichterbij komt.

We hebben thuis bijna allemaal een Netflix-account. Toch zijn er steeds meer mensen die Disney+ (erbij) nemen. De dienst heeft natuurlijk knallende Star Wars– en Marvel-series en -films, maar komt met nog veel meer content in de vorm Star. Zo zien we vanaf september ook de documentaireserie over Feyenoord en nog een aantal andere Europese originals.

Disney+ vs. Netflix

Disney+ opent daarmee de aanval op Netflix, wat nog altijd de leider op streaminggebied is. In totaal heeft Netflix 209 miljoen betalende leden, meldt Seeking Alpha. 74 miljoen leden daarvan zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Bij Disney+ staat de teller naar meer dan een jaar op 116 miljoen abonnees. Als je andere streamingdiensten van The House of Mouse erbij zou optellen zoals Hula en ESPN komt het op 174 miljoen uit.

Met die 116 miljoen loopt Disney+ voor op de verwachtingen die er waren. Analisten dachten dat het bedrijf maar 112,8 miljoen leden zou hebben. In de laatste drie maanden nam het aantal nieuwe abonnees met 12,4 miljoen. Dat is een groot verschil met Netflix dat in dezelfde periode maar 4 miljoen nieuwe leden erbij kreeg. De voorspelling is dat er in dit kwartaal 3,5 miljoen nieuwe leden bijkomen.

Het gaat in rap tempo veranderen

Volgens analist Mark Zgutowicz die te gast was bij televisiezender CNBC ligt Netflix op dit moment maximaal 90 miljoen abonnementen voor. Volgens hem gaat dat rap veranderen. Voor het einde van het jaar loopt Disney+ 20 miljoen van dat aantal in. Als het met dit tempo doorgaat heeft Disney+ Netflix binnen 5 jaar ingehaald.

Het grote voordeel van Disney is dat het natuurlijk een aantal grote bekende franchises heeft. Iets wat Netflix ook probeert op te bouwen, maar dat niet zo makkelijk lijkt te gaan. Het zoekt nog altijd naar zijn eigen Game of Thrones en superheldenuniversum. Toch lijkt er nog een grote concurrent bij te kunnen komen: HBO Max. Met Warner Bros. titels in haar portfolio en Game of Thrones en Harry Potter kan het flinke klappen gaan uitdelen. De dienst is nu nog actief in de Verenigde Staten maar wil ook graag Europa veroveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen