rmens
rmens Apple 12 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney+ nu twee maanden gratis in Nederland te testen

Nederlanders krijgen een cadeautje van Disney. De nieuwe streamingdienst van het entertainment-imperium wordt officieel pas op 12 november gelanceerd, maar iedereen mag Disney+ nu twee maanden gratis testen. De aanmeldingen zijn inmiddels geopend.

Het gaat nog wel een om bètaversie. Dat wil zeggen dat de dienst nog wat foutjes kan bevatten en dat het nog niet alle series, films en ondertitels bevat. Er zitten echter ook leuke verrassingen die nog niet eerder aangekondigd werden in de testversie van de dienst.

Disney+ gratis testen in Nederland

Nederlanders kunnen zich via de website van de dienst aanmelden. De app van de dienst staat inmiddels ook in de App Store en de browserversie is ook volledig functioneel. Je kunt de dienst ook in de App Store op je Apple TV of Android-apparaat vinden. Bij het aanmelden voor de testversie, ga je al een abonnement aan. Tot 12 november hoef je echter niet te betalen, daarna betaal je € 6,99 per maand of € 69,- per jaar.

Als je niet zeker weet of je de dienst wil houden, kun je na het aanmelden voor de gratis proefperiode meteen een opzegging doen via je account-pagina. De dienst blijft dan de komende twee maanden gratis werken, maar wordt per 12 november opgezegd. Je kunt dan altijd nog zelf kiezen of je opnieuw wil abonneren of niet.

Disney+ gratis testen Nederland 001
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Een berg aan films en series

Uiteraard zijn alle Disney-klassiekers op de dienst te zien. De kluis gaat definitief open. Nieuw is dat de catalogus van 21st Century Fox ook aangeboden wordt. Disney kocht deze studio eind 2017 en gaat een groot deel van de catalogus aanbieden op zijn dienst. Naast de 30 seizoenen van de Simpsons zijn straks ongeveer 7.500 andere afleveringen van series beschikbaar. Tijdens de proefperiode zijn de vele films en de Simpsons overigens nog niet aanwezig. Waarschijnlijk volgen dit later.

Disney belooft ook meer dan 500 films en zal in het eerste jaar 10 exclusieve films en 25 originele series lanceren, waaronder The Mandalorian, een live-action serie in het Star Wars universum. Er komt ook een serie in het thema van High School Musical.

Disney+ in de browser
Disney+ werkt ook in de browser – Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Extra’s die Netflix niet biedt

Een leuke ontdekking die je kunt doen op Disney+, zijn de extra’s die bij veel films op de dienst zitten. Je krijgt deleted scenes, kunt kiezen uit een alternatief begin of einde en soms zelf langere versies van bepaalde scenes en documentaires. Dit soort extra’s zijn vaak wel bij een koop- of huurfilm op Blu-ray of DVD (of iTunes) aanwezig, maar niet op alle streamingdiensten.

Eerder werden al technische details over de dienst onthuld. Je kunt in 4K kijken en maximaal 7 profielen aanmaken, inclusief beperkte profielen voor de kids.

Disney+ gratis testen Nederland 002
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!