Disney+ volgt HBO Max in absurde poging om Netflix beter te maken

Films & Series Mark Hofman 9 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Het aanbod van Netflix kan binnenkort op nieuwe content rekenen. Nadat HBO Max al enkele titels naar de streamingdienst heeft verkast, blijkt nu dat Disney+ soortgelijke plannen heeft.

Hoewel Netflix tegenwoordig ook een aantal interessante games te bieden heeft, draait het natuurlijk nog steeds voornamelijk om films en series. Wat dat betreft wordt de streamingdienst alleen maar sterker, mede dankzij hulp van zijn concurrenten.

Disney+ en HBO Max maken Netflix sterker

Als het aan CEO Bob Iger ligt, zal Netflix binnenkort enkele titels van Disney+ verwelkomen. Tegenover Deadline laat hij weten dat hij gesprekken voert met de streamingdienst om de rechten van bepaalde content over te dragen.

De plannen van Iger lijken in lijn te liggen met een deal die Netflix eerder sloot met Warner Bros. Discovery, de eigenaar van HBO Max.

Titels als Band of Brothers, Six Feet Under en Insecure zijn daardoor sinds enige tijd beschikbaar op de grootste streamingdienst van Nederland. In december zullen daar films als Zack’s Snyder’s Justice League en The Batman aan worden toegevoegd, titels uit de DC Extended Universe (DCEU).

Justice League Zack Snyder
De superhelden uit Zack Snyder’s Justice League. (Afbeelding: Warner Bros)

Star Wars en Marvel niet naar Netflix

Welke films of series Disney+ naar Netflix zal brengen, is nog niet bekend. Bob Iger maakt echter duidelijk dat er geen content van Marvel of Star Wars wordt verwacht.

“Ik zou er niet vanuit gaan dat we de rechten van onze grootste merken verkopen,” aldus Iger. Disney, Pixar, Marvel en Star Wars zorgen momenteel voor het grote succes van Disney+. Het zou een onverstandige zet zijn om content van deze merken aan de grootste concurrent te verkopen.

Gelukkig is de CEO van Disney zich hiervan bewust. “Ik zie niet in waarom we, puur voor financiële winst, de merken zouden verkopen die zeer waardevol zijn voor onze toekomst,” geeft hij toe.

Waarom doen Disney+ en HBO Max dit?

Hoewel het prettig is voor Netflix-gebruikers om content van Disney+ en HBO Max te ontvangen, is het begrijpelijk dat je je afvraagt waarom deze twee diensten hun grootste concurrent versterken.

May the 4th: 10 buitenaardse Star Wars-geheimen die je nog niet kent
Hoe vet is dit? (Afbeelding: Disney)

De reden is, zoals in negentig procent van de gevallen, vrij eenvoudig: geld. Volgens Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav (via Forbes) heeft dit te maken met kostenbesparingen voor het bedrijf en de optimalisatie van het aanbod van HBO Max.

Gezien Disney al het hele jaar bezig is met kostenbesparingen, vroegen investeerders zich af of het bedrijf het voorbeeld van Warner zou volgen. Het antwoord is nu duidelijk.

Gezien het STAR-aanbod en de mogelijke samenvoeging met HULU, zou het ons niet verbazen als het optimaliseren van het aanbod ook hoog op de agenda staat.

Zoveel kost Netflix je in 2023

Dit betekent echter (gelukkig) dat het steeds interessanter wordt om een abonnement op Netflix te nemen. In 2023 heb je nog steeds keuze uit drie abonnementen:

  • Basic | HD-kwaliteit (720p), downloaden op 1 apparaat | 7,99 euro per maand
  • Standaard | Full HD-kwaliteit (1080p), downloaden op 2 apparaten | 11,99 euro per maand
  • Premium | Ultra HD-kwaliteit (4K), HDR, Ruimtelijke audio, downloaden op 4 apparaten | 15,99 euro per maand

Let wel op dat Netflix onlangs zijn prijzen in de Verenigde Staten heeft verhoogd. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan, lijkt de kans groot dat deze verhoging binnenkort ook voor Nederland zal gelden.

Netflix pest abonnees met effect, dus gooit het ook zijn prijzen omhoog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen