Disney+ volgt Netflix en gaat in juni wachtwoorddelers aanpakken

Apps Jeroen Kraak 5 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Nadat Netflix flinks succes boekte met het aanpakken van wachtwoorddelers, gaat Disney+ hetzelfde doen. Binnenkort kun je dus niet meer je account delen met iemand anders, maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Disney+ zit in de hoek waar de klappen vallen. De dienst brengt niet genoeg op en dus zoekt Disney naar een manier om de inkomsten te verhogen.

Het kijkt hiervoor naar Netflix. Het bedrijf had te maken met dezelfde soort problemen toen het aantal abonnees afnam. Om dat te voorkomen pakte het wachtwoorddelers aan en dat bleek een schot in de roos. Het aantal abonnees nam weer toe en het bedrijf boekte flink meer omzet.

Disney+ gaat Netflix achterna en pakt wachtwoorddelers aan.

In een interview met CNBC laat Disney-topman Bob Iger weten dat het in juni voor het eerst wachtwoorddelers wil aanpakken. Dit zal gebeuren in een aantal landen. Welke deze precies zijn, is nog niet bekend.

In september moet de hele wereld volgen. Vanaf dan lijkt het dus onmogelijk om je Disney+-account te delen met iemand buiten je gezin, net zoals je wellicht herkent van Netflix.

De 5 slechtste Disney-live action remakes ooit
Straf voor wachtwoorddelers. (Afbeelding: Disney)

Het nieuws over het aanpakken van wachtwoorddelers komt niet helemaal uit het niets. In januari liet de Netflix-concurrent al weten bezig te zijn met een manier om deze mensen te achterhalen en in februari vertelde Disney CFO Hugh Johnston al dat wachtwoorddelers een optie krijgen om een eigen account te maken. Dit zou echter niet voor de zomer gebeuren.

Hoe wil het bedrijf dat gaan doen?

Voor het bedrijf is het goed te herkennen of iemand zijn wachtwoord voor Disney+ deelt. Hiervoor kijkt het net zoals Netflix naar IP-adressen, het apparaat ID en de activiteit van de gebruiker. Als deze niet overeenkomen, kijken mensen wellicht vanaf een andere locatie en kan Disney extra geld vragen.

Dat het er dus aankomt is nu dus ook echt bevestigd. De grote vraag is hoe het er precies uit gaat zien. Bij Netflix is het nog steeds mogelijk om van hetzelfde account gebruik te maken, al betaal je hiervoor wel een extra bedrag per maand. Mogelijk gaat Disney+ hetzelfde doen.

Mocht Disney+ bij jou dus wachtwoorddelen herkennen, dan kun je een e-mail van het bedrijf verwachten. Het vraagt je dan om een nieuw account aan te maken of alle andere gebruikers van de dienst af te sluiten. Doe je dit niet, dan zal je dus waarschijnlijk dat extra bedrag moeten ophoesten.

Apple TV+ gaat Netflix en Disney+ achterna en lijkt met advertenties te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen