Disney brengt nieuwe versie van gevierde filmserie

Films & Series Jeroen Kraak 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is Disney+ Day en daarop laat de streamingdienst veel nieuwe titels zien. Zo ook deze klassieker die terugkomt in een nieuw jasje.

Disney heeft zeer veel titels en zeker omdat het bedrijf eerder 20th Century Studios heeft overgenomen. Daarbij zitten ook films waarbij je niet snel de connectie legt met The House of Mouse. Een van die titels is Predator. Gelukkig laat de filmstudio die titel niet links liggen. Er komt een nieuw deel en deze verschijnt niet in de bioscoop maar meteen op Disney+.

Predator komt terug

De eerste Predator-film dateert alweer uit in 1987. In die versie zagen we natuurlijk Arnold Schwarzenegger. Inmiddels zijn er in de loop der jaren ook drie andere films verschenen. Disney lijkt er niet genoeg van te krijgen, want vandaag kondigt het bedrijf een vijfde deel aan voor streamingdienst Disney+.

Disney+ heeft meteen ook de titel van de film bekendgemaakt. Deze gaat Prey heten en wordt geregisseerd door Dan Trachtenberg, die eerder verantwoordelijk was voor een aflevering van The Boys, Black Mirror en daarnaast ook de film 10 Cloverfield Lane regisseerde.

Predator Prey is een prequel van de filmfranchise. Het verhaal gaat 300 jaar terug in de tijd en speelt zich af in het Comache Nation. Een vrouwelijke strijdster moet haar stam beschermen tegen de ver ontwikkelde aliens.

Predator op Disney+?

We moeten nog wel even wachten op het nieuwe deel van Predator, want de film moet in de zomer van 2022 verschijnen. Hoewel het bedrijf nu nog communiceert dat de titel naar Hulu, komt is het zeer waarschijnlijk dat dit ook geldt voor Disney+ in Nederland. Hulu is namelijk niet actief in Nederland, waardoor we veel titels van de streamingdienst gewoon op Disney+ zien.

Voor de fans is het ook te hopen dat de film toch nog even naar de bioscoop komt. Zo’n actiefilm zie je toch het liefst op het witte scherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen