Disney+ dankzij advertenties goedkoper, maar je raakt meer kwijt

Films & Series Dennis Mons 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Er bestaat een kans dat Disney+ een nieuw abonnement uitbrengt dat minder kost. Er is echter een nadeel: je familie of vrienden kunnen niet meekijken.

Voor slechts 7,99 dollar kan je genieten van Disney+, maar volgens journalist Steven Moser kan dat ineens niet meer met vrienden. Met andere woorden: Disney+ zou nog wel eens de slot op de pot kunnen gooien, zoals Netflix dat ook van plan is.

Disney gaat op slot net als Netflix

Volgens The Verge zijn functies als GroupWatch en SharePlay dus niet meer beschikbaar. Steve Moser vond namelijk broncode dat stelt dat deze zaken vervallen wanneer je een account hebt met advertenties.

Als Disney+ de stekker uit het delen van een account terugtrekt, stapt het in voetsporen van Netflix die al enige tijd experimenteert met een beperkte versie van hun service. Zo bieden zij een basisplan dat slechts 720p-resolutie ondersteunt. Daarnaast heeft het niet alle content die je met een ‘normaal’ abonnement krijgt. Welke content je wel of niet zou krijgen is nog niet bekend.

Wanneer Disney+ daadwerkelijk dit plan doorvoert (en die kans is aanwezig maar vooralsnog niet vastgesteld) kan het de streamingservice-aanbieder redelijk in de problemen brengen. Het moet dan niet alleen knokken met Netflix, maar ook met AppleTV+ en nieuwkomer SkyShowtime die vanaf vandaag beschikbaar is in Nederland.

Je hebt met die laatstgenoemde service meteen toegang tot grote series zoals Star Trek: Strange New Worlds, Yellowstone, The First Lady en Law and Order. Ook verschijnen er grote films als The Lost City, Sonic the Hedgehog 2, Jurassic World Dominion en Top Gun: Maverick. Met andere woorden: ook dit kan wel eens een grote speler gaan worden.

Disney is in ieder geval aan het stoeien met nieuwe abonnementen en de kans bestaat dat we in december al meteen dit nieuwe voorstel krijgen. Wat de prijs dan in euro’s gaat worden valt natuurlijk nog te bezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen