Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney pakt uit tijdens de Super Bowl met flink wat trailers

Dit weekend is het eindelijk zover: de Super Bowl. Disney heeft grote plannen voor het evenement en komt met verschillende trailers.

Zondag staan de Kansas City Chiefs tegenover de Tampa Bay Buccaneers voor Super Bowl LV. Natuurlijk gaat dit evenement over veel meer dan de american football-wedstrijd. Zo kijken we uit naar alle tradities die bij de Super Bowl horen. Zo wordt het volkslied gezongen door Eric Church en Jazmine Sullivan en is er dit jaar de Halftime Show van The Weekend. Ook grote bedrijven als Disney hebben plannen voor het evenement.

Disney wil knallen tijdens de Super Bowl

Een van de andere tradities die bij de Super Bowl horen, zijn de reclames. Doordat de wedstrijd het meest bekeken moment van het jaar is in de Verenigde Staten willen veel bedrijven maar al te graag zendtijd. Een van de partijen die dit jaar flink wil uitpakken is Disney. Als we de geruchten moeten geloven wil Disney tussen de twee en vier trailers tonen.

Een reclame tijdens de Super Bowl is niet goedkoop. Een commercial kost 5,5 miljoen dollar voor 30 seconden. Als Disney dus flink wil inzetten, moet het dus veel gaan betalen. Andere concurrenten lijken de hand op de knip te houden. Deadline meldt dat HBO Max, Peacock, Apple TV en Netflix niet willen adverteren tijdens deze Super Bowl. Ook Sony, Warner Bros en Paramount slaan dit jaar over.

The Falcon and The Winter Soldier
Gaan we The Falcon and the Winter Soldier terugzien? (Afbeelding: Disney)

Deze entertainmentbedrijven pakken wel uit

Toch zijn er grote entertainmentbedrijven die wel gaan adverteren. Universal wil een trailer vertonen van Old die op 23 juli in première moet gaan. Ook Amazon Prime Video gaat een trailer vertonen. Zij laten Coming 2 America zien die in maart in première gaat op de streamingdienst.

De grote vraag is natuurlijk waar Disney mee op de proppen komt. Als we de bronnen van Deadline moeten geloven, gaat het om sowieso om de Marvel-series The Falcon and the Winter Soldier en Loki. Andere mogelijkheden zijn ook Ranya and the Last Dragon en Black Widow. Overigens was laatstgenoemde film tijdens de vorige editie ook al te zien. De film is echter al een aantal keer uitgesteld.

Overigens staan er nog veel meer projecten op de planning van Disney. Zo komen er nog veel meer Marvel series op het streamingplatform waaronder She Hulk en Black Panther.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!