Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Black Panther krijgt een eigen spin-off serie op Disney+

De volgende Marvel-serie op Disney lijkt naar Disney+ te komen. Dit keer krijgt Black Panther mogelijk een spin-off op de streamingdienst.

Black Panther is een van de meest succesvolste Marvel-films van de afgelopen jaren. In 2018 was de titel goed voor een omzet van 1,3 miljard. Een logische stap lijkt een vervolg in de vorm van een nieuwe film. Die komt er dan dus ook, want Disney werkt nu hard aan een tweede deel. Daar blijft het niet bij, want er komt ook een serie.

Een Black Panther-serie

Disney heeft nu bekendgemaakt een vijfjarige deal te hebben gesloten met Proximity Media, het bedrijf van Black Panther schrijver, regisseur en producer Ryan Coogler. Daarmee lijkt een serie in het Koninkrijk van Wakanda dichterbij dan ooit. En dat is het ook, want Marvel laat Disney weten er hard aan te werken. Dat is niet het enige, want Proximity Media gaat ook nog andere series voor Disney+ maken.

“Ryan Coogler is een verhalenverteller wiens visie hem gemaakt heeft tot een van de meest fantastische filmmakers van zijn generatie,” laat Disney-baas Bob Iger weten. “Met Black Panther heeft Ryan een geweldig verhaal neergezet met iconische karakters op een betekenisvolle en memorabele manier. Wij zijn dan ook blij dat we onze relatie hebben verlengd en nog meer verhaal kunnen laten vertellen door Ryan en zijn team.”

Nog meer Marvel-projecten op de planning

Niet alleen Iger is blij met de deal, ook Black Panther-maker Coogler is zeer te spreken over de nieuwe samenwerking. “Het is een eer om samen te werken met Disney. Om met ze samen Black Panther te mogen maken was een droom die uitkwam. We zijn dan ook blij met de nieuwe deal. We zijn vooral gelukkig dat we kunnen samenwerken met Kevin Feige, Louis D’Esposito, Victoria Alonso en hun partners bij Marvel Studios om verschillende projecten in het MCU te mogen maken. We zijn al bezig met een aantal en we kunnen niet wachten om die met het grote publiek te delen.”

Wanneer we de serie kunnen verwachten, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dit pas na Black Panther 2 zijn. Deze staat nu nog gepland voor 8 juli 2022, maar dat is natuurlijk onder voorbehoud. Natuurlijk kunnen we in de tussentijd ook genieten van andere Marvel-series. Zo komt er ook nog een serie over de She-Hulk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!