Elon Musk schiet met SpaceX drie ‘gewone burgers’ de ruimte in

Wetenschap Mark Hofman 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Aan het eind van 2021 gaat het dan toch echt gebeuren: SpaceX schiet drie reguliere burgers de ruimte in voor een missie. Elon Musk roept al jaren dat “de gewone burger” in de toekomst naar de ruimte kan en gaat dat dit jaar ook echt bewijzen.

Het is de bedoeling dat er drie mensen aan het einde van 2021 de ruimte ingeschoten worden. Het gaat hierbij niet om astronauten, maar om “gewone burgers”. Zie het als een vlucht met een vliegtuig, maar dan een klein stukje verder.

Elon Musk schiet mensen de ruimte in

Samen met Jared Isaacman worden eind dit jaar drie “gewone burgers” dus de ruimte in geschoten. Het is een eerste stap richting het uiteindelijke doel van Elon Musk: de mensheid op Mars krijgen. De missie wordt uiteraard met de Crew Dragon uitgevoerd en is toegankelijk voor iedereen die maar mee zou willen. De reis wordt gemaakt onder leiding van Isaacman en die hangt een goed doel aan het interessante project. De entrepeneur doneert namelijk 100 miljoen dollar aan de St. Jude Children’s Research Hospital en wilt daar heel graag 200 miljoen dollar van maken. Daarom roept hij de hulp in van geïntereseerden om minimaal 10 dollar te doneren en daarmee kans te maken op een plekje in de Crew Dragon.

In de komende weken zal duidelijk worden wie in de Crew Dragon naar de ruimte zullen gaan. Elon Musk laat in ieder geval aan de pers weten dat dit een gigantisch mijlpaal is. Niet alleen voor het bedrijf, maar voor de mensheid:

Mocht deze missie slagen, dan is SpaceX toch wel erg dichtbij. Het process van het finetunen gaat, volgens Elon Musk zelf, vanaf dat moment van start. “We moeten op den duur de kosten drukken om de ruimte echt voor iedereen toegankelijk te maken”, zo laat hij weten.

SpaceX Transporter-1 Mission
SpaceX Transporter-1 Mission (Afbeelding: SpaceX)

Wat zijn de eisen voor deelname?

Het mag dus duidelijk zijn dat iedereen mee zou kunnen met Inspiration 4, de naam van de SpaceX missie. Elon Musk laten weten dat er overigens wel een paar eisen zijn waar je aan moet voldoen. Zo moet je mentaal en fysiek fit zijn, zodat je klaargestoomd kan worden tijdens de training. Daarnaast mag je maximaal 113 kg wegen. Om het in de woorden van Elon Musk zelf uit te drukken: “Als je toegelaten wordt in de Incredible Hulk achtbaan in Florida, dan mag je mee met de missie!”.

De vier personen in de Crew Dragon zullen vijf dagen in de capsule zitten en per 90 minuten een rondje om de aarde hebben gedraaid. Je krijgt dus echt een uitstekend uitzicht en de ervaring van je leven. Oh en mocht de missie uiteindelijk uitgesteld worden naar 2022, dan betaalt SpaceX 150.000 dollar per persoon.

Zin om jezelf op te geven of meer informatie te krijgen over Inspiration 4? Check dan hier de website van SpaceX!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen