Samsung maakt beste onderdeel van zijn smartphones binnenkort nog beter

Smartphones Wesley Akkerman 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het nieuwe oled-paneel van Samsung Display biedt verbeterde zichtbaarheid en helderheid voor buiten en is een stuk efficiënter in vergelijking met huidige oled-schermen. Dit is tevens het scherm dat de Zuid-Koreaanse fabrikant al gebruikt in de Galaxy S21 Ultra-smartphone.

Samsung Display is de afdeling binnen de Zuid-Koreaanse fabrikant die verantwoordelijk is voor het maken van schermen. Dit bedrijfsonderdeel heeft nu een nieuw soort oled-scherm ontwikkeld die een irritatie moet gaan wegnemen. Soms kan het zijn dat je bepaalde teksten of afbeeldingen niet goed ziet op je scherm wanneer het buiten erg zonnig is.

Nieuw oled-paneel van Samsung Display

Maar aan dat probleem komt dus een eind, als we het bedrijf mogen geloven. Een nieuw ontwikkeld oled-paneel is namelijk in staat voor meer helderheid te zorgen, waardoor de zichtbaarheid buiten er flink op vooruit gaat. Dat laat het bedrijf allemaal weten in een persbericht. Daarnaast moet het scherm een stuk efficiënter omgaan met energie.

Samsung Galaxy S21 ultra
Voorkant van beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Dat nieuwe paneel wordt al gebruikt in de Samsung Galaxy S21 Ultra. Het scherm in die smartphone beschikt over zelfontwikkelde lichttechnologie die ervoor zorgt dat kleuren veel beter tot hun recht komen. Niet alleen zorgt dit voor een hogere kleurenintensiteit, ook moet dit voor meer detail in schaduw zorgen. Vooral mensen die hun smartphone dus vaak buiten – in de zon – gebruiken moeten het verschil merken.

Niet alleen op toestellen van Samsung

Bovendien is de maximale helderheid, uitgedrukt in nit, flink omhoog gegaan. De maximale helderheid van het scherm ligt namelijk op 1.500 nits en dat is behoorlijk indrukwekkend. Ook is er een Ambient Color Gamut-beoordeling van 73 procent op de DCI-P3-schaal.

Dit type scherm wordt straks voornamelijk gebruikt op high-end smartphones, laat Dennis Choi, vicepresident en Head of Mobile Display Marketing Team bij Samsung Display, weten in het persbericht. Los van het feit dat Samsungs eigen toestellen mogen rekenen op het nieuwe scherm, verwacht het bedrijf dat andere fabrikanten ook aankloppen om er gebruik van te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen