Robothond Boston Dynamics een stuk behulpzamer dankzij deze upgrade

Gadgets Wesley Akkerman 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Boston Dynamics heeft zijn inmiddels bekende robothond Spot een arm gegeven, zodat die ook je troep voor je op kan ruimen. In een gloednieuwe video laat het bedrijf zien wat de mechanische hond precies in huis heeft. Ook kan het gevaarte schakelaars omzetten in huis.

Google Assistent en Siri zijn handig in huis, maar je ziet ze niet snel iets voor je opruimen. Gelukkig hebben we daar de robothond Spot, van Boston Dynamics. De viervoetige robot is uitgerust met een extra, mechanisch ledemaat dat hem in staat stelt dingen op te pakken. Ook kan het gevaarte bijvoorbeeld een schakelaar omzetten.

Robothond Spot heeft er een arm bij

In een onlangs gepubliceerde video legt Boston Dynamics uit dat Spot dingen kan oprapen, zoals bijvoorbeeld vuil dat op de grond ligt. Verder kan die de huiskamer netjes maken, de deuren open en sluiten, het licht aan- en uitdoen, de tuin verzorgen en gewoon plezier hebben. En dat allemaal door hem een extra arm te geven.

En alles wordt automatisch gecoördineerd, laat Boston Dynamics weten. De robothond kan dit niet zomaar, natuurlijk. Daarvoor was er wel wat programmeerwerk nodig. Middels een gloednieuwe api (api’s zijn tools voor ontwikkelaars) kan Spot zelfstandig bepalen wat er gedaan moet worden. Maar je kunt hem als gebruiker ook bedienen via een tablet. Zo kun je hem handmatig aansturen, waar nodig.

Viervoeter van Boston Dynamics is niet goedkoop

Robothond Spot werd in 2016 onthuld en heeft sindsdien allerlei veranderingen ondergaan. Omdat het niet echt een product is dat geschikt is voor massaproductie, weten bedrijven niet altijd wat ze er precies mee aan moeten. Zo was Boston Dynamics eerder in handen van Google en SoftBank, terwijl nu Hyundai de eigenaar is.

Ondanks het feit dat dit waarschijnlijk geen retailproduct gaat opleveren, althans niet in deze vorm, is het wel indrukwekkend om te zien wat Boston Dyanmics hier voor elkaar krijgt. Desondanks kun je de mechanische hulp kopen voor een slordige 62.000 euro, mocht je geïnteresseerd zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Boston Dynamics

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen