Bizar dure smart tv is draadloos en kun je overal opplakken

Tech Jeroen Kraak 19 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Televisies zijn tegenwoordig allemaal plat en zet je makkelijk op een tv-meubel. Het ophangen van een televisie kan soms de nodige moeite kosten. Maar wat nou als je een televisie gewoon op kan plakken en helemaal draadloos is?

Als het aan de startup Displace ligt, is het helemaal de toekomst. Het bedrijf liet tijdens CES zijn eerste draadloze tv zien en tijdens de editie van dit jaar wil het twee nieuwe modellen presenteren.

Deze twee televisies plak je gewoon aan de muur of zelfs aan de koelkast. Er komt een versie van 55-inch en ook een kleinere van 27-inch. Display komt met twee nieuwe versies van draadloze tv die je opplakt.

De twee nieuwe draadloze televisies van Displace

De twee nieuwe Displace Flex-modellen hebben allebei een OLED-scherm en ondersteunen 4K. Met een volle lading van de batterij kan je een maand televisie kijken. De batterijen van deze televisie kan je makkelijk uit de zijkanten halen, zodat je de televisie niet van de muur hoeft te halen. Daarnaast kan je ook nog draadloos opladen via de speciale Displace Stand. Die wordt wel apart verkocht.

Maar naast het plakken heeft deze tv ook een aantal andere bijzondere features. Zo zit in het apparaat ook een NFC-lezer. Als je een video bekijkt, kan je het scherm pauzeren en ‘m met je telefoon verbinden. Als je een item hebt geselecteerd dat op de televisie te zien is, zet je ‘m via NFC naar je telefoon. Via de speciale de speciale Displace-app kun je meteen afrekenen, en klaar ben je.

Displace tv CES 2023
Blijft plakken als kauwgom. (Afbeelding: Displace.tv)

Daarnaast heeft deze televisie die je opplakt ook thermische camera’s. Deze kunnen speciale lichaamswarmtekaarten van je maken, die met speciale apps gebruikt kunnen worden om je gezondheid te beoordelen. Via speciale apps kan zelfs een dokter naar je kijken, mocht het nodig zijn.

Ook heb je bij Displace geen afstandsbediening meer nodig. De televisie is te besturen via handgebaren. De tv verschilt dan ook echt met de huidige smart tv’s van merken zoals Samsung of LG.

Zoals gezegd is de tv van Displace een plak-tv. Door middel van speciale zuignappen hecht deze zich vast aan het oppervlak. Hierdoor heb je geen speciale muurbeugel nodig. Het voordeel is dat je de televisie hierdoor makkelijk van de ene plaats naar de andere brengt.

De tv heeft een flink prijskaartje

Overigens is makkelijk misschien wel iets te makkelijk opgeschreven. Het tv van 27-inch weegt zo’n 12 kilo. Deze heeft overigens dezelfde eigenschappen als zijn broer van 55-inch.

Sterker nog, het is zelfs mogelijk om vier tv’s van dezelfde grootte naast elkaar te plaatsen. Je krijgt dan een groot scherm.

Zoals gezegd zijn de televisies echt niet goedkoop. Voor de Mini van 27-inch ben je 2.499 dollar kwijt. De 55-inch versie kost zelfs 5.499 dollar. Dat is een flinke zak geld, die je wat mij betreft beter in een andere televisie kan steken. Want hoewel de features van de Display-televisies echt cool zijn, kun je voor dat geld makkelijk een ‘traditionele’ tv scoren met een flink betere beeldkwaliteit en een nog grotere afmeting.

AMOLED, OLED en QLED: wat is nu eigenlijk het verschil?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen