Dit is er nieuw in iOS 6, beta 4

Apple Koen van Tongeren 6 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Vanavond heeft Apple een vierde beta van iOS 6 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. In deze beta zijn zoals gebruikelijk veel bugs gefixt maar daarnaast zijn er ook een aantal interessante nieuwe functies gevonden. We zetten de meest interessante voor je op een rij.

  • De YouTube-app is verwijderd. Binnenkort komt Google met een eigen YouTube-app voor iOS.
  • Siri kan nu restaurants, winkels en bedrijven vinden in Nederland en België. Deze functie blijkt onlangs geactiveerd te zijn en werkt ook in beta 3 van iOS 6.
  • Gegevens in de Maps app zijn bijgewerkt/aangevuld, zoals scherpere satellietbeelden, meer huisnummers en herkenning van eenrichtingswegen.
  • Er zijn nieuwe 3D steden gevonden in Maps: Boston, Atlanta, Portland, Phoenix, New Orleans, Philadelphia, Houston, Dallas, Toronto, Lyon, Birmingham, Manchester.
  • Er is een nieuwe knop in de Passbook app waarmee je naar de App Store gestuurd wordt. Waarschijnlijk komt hier een aparte categorie van Apps die geschikt gemaakt zijn voor PassBook.
  • In de Privacy-instellingen is nu een optie om Bluetooth-deling aan of uit te zetten. Deze functie is vooralsnog onbekend. Wellicht wordt het mogelijk om bestanden via Bluetooth te delen. Een andere optie is dat Apple Bluetooth gaat inzetten voor Passbook.

Ben jij ontwikkelaar en heb jij nog meer nieuwe of aangepaste functies ontdekt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen