Dit maakt de nieuwe Asus ROG Phone 6 (Pro) perfect voor gamers

Tech Wesley Akkerman 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Asus maakt met de ROG Phone-serie goede smartphones voor gamers. Met de ROG Phone 6 wil het bedrijf die lijn natuurlijk voortzetten. De specificaties liegen er niet om, maar laten natuurlijk maar een deel van het verhaal zien. Let wel: de ROG Phone 6 is geen koopje.

Bij Asus gaat het niet alleen om harde specifcaties van een nieuw toestel, ook aan het design wordt gedacht.

Indrukwekkende specs van de Asus ROG Phone 6

De ROG Phone 6 en 6 Pro hebben bijvoorbeeld beide RGB-verlichting op de achterkant. Maar de Pro gaat een stapje verder met het tweede ROG Vision-display. De ‘normale’ variant is beschikbaar in zwart en wit; de Pro is alleen te koop in een witte kleur.

Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-processor, geklokt op maximaal 3,2 GHz. Daarnaast kun je het apparaat upgraden met 18 GB werkgeheugen. Er zit een accu in met een vermogen van maar liefst 6.000 mAh. Uiteraard is Android 12, de nieuwste Android-softwareversie, eveneens aanwezig.

Asus ROG Phone 6
Asus ROG Phone 6 (Afbeelding: Asus)

Omdat telefoons voor gaming vaak gloeiendheet kunnen worden, wil Asus hiervoor een oplossing aanbieden. Niemand wil een bizar warm apparaat in handen hebben. Het bedrijf heeft daarom 360-degree Cooling Technology ontwikkeld. Dankzij die koeltechnologie kan Asus de temperatuur van de ROG Phone 6 (Pro) met tien graden verlagen. Daarnaast is er de AeroActive Cooler 6, een extern koelelement dat de temperatuur met maximaal 25 graden verlaagt.

De ultieme gaming telefoon

Om gamers de beste kans te geven om te winnen, heeft Asus een aantal extra features toegevoegd. Een van deze zijn de AirTriggers; aanraakgevoelige oppervlakten op de zijkant van de telefoon die je met je vingers bedient. Die zijn beschikbaar wanneer je de telefoon horizontaal vasthoudt.

De basisversie van de ASUS ROG Phone 6 komt met 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte. Daar betaal je 999 euro voor. Je kunt hem tevens uitrusten met 16 GB RAM en 512 GB ROM. De Pro-variant heeft 18 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan opslagruimte en kost je 1.299 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Asus

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen