Dit zijn de Snapchat functies die je zeker niet moet missen

Apps Zuhre Orhon 31 dec 2017
Leestijd: 5 minuten

Als Snapchat enigszins nieuw voor je is, kan het zijn dat je nog niet alle functies weet. Het zal je dan ook verbazen wat er allemaal mogelijk is. Behalve dat je foto’s kunt delen, kun je ook video-oproepen doen, het nieuws lezen en nog veel meer. Hieronder vind je dan ook de meest handige Snapchat functies.

Meest simpele Snapchat functies

Als je ooit Snapchat hebt gebruikt, zul je de basis Snapchat functies wel weten. Zoals de timer waarmee je zelf bepaalt hoelang je foto’s worden gezien. Of het uitvergroten van je tekst door rechtsboven op de letter ‘T’ te drukken. Vervolgens kun je deze vergroten, verkleinen of roteren door op de tekst te knijpen. Heb je een meesterwerk gemaakt? Dan kun je deze afbeeldingen gemakkelijk in je galerij opslaan. Hiervoor klik je op het vinkje links onderaan. Handig!

Bewerken van je tekst in Snapchat

Nu gaan we echt aan de slag. Want naast de basis kun je met deze Snapchat functies meer uit je app halen. Het kan zijn dat je je tekst meer wilt benadrukken. Of je verveelt je zodanig dat je het wilt opleuken. In dat geval kun je de kleur van de letter wijzigen. Dit werkt alleen als je tekst is uitvergroot. Je klikt dan weer op je tekst waarna je het kleurenschema ziet verschijnen. Vervolgens kun je de kleur wijzigen.

Filters toepassen

Maak je niet druk als je niet weet hoe je de filters op Snapchat moet opstarten. Dit doe je namelijk door je vinger op je gezicht ingedrukt te houden. Vervolgens scroll je door de verschillende filters heen en check je wat bij je past. Je kunt naast foto’s ook video’s met filters maken!

De kleuren zwart en wit op de iPhone

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen dat je op de iPhone de kleuren zwart en wit mist. No worries, want je kunt deze zelf aanzetten. Voor deze Snapchat functie houd je je vinger op het kleurenschema ingedrukt en sleept deze vervolgens op en neer. Je zult de kleuren zwart of wit tegenkomen, maar je kunt ook gemakkelijk andere kleuren selecteren.

Een foutje? Maak je geen zorgen!

Heb je per ongeluk een foto in het openbaar gedeeld waar je niet bepaald charmant opstaat? Dan kun je deze gemakkelijk en snel verwijderen. Ga naar de pagina waarop je je verhaal kunt bekijken. Klik op de foto en druk vervolgens op de prullenbak. Nu is deze afbeelding van je verhaal verwijderd en kun je gerust verder met je leven!

Nog een keertje, nog een keertje

Wil je een ontvangen Snap nog een keer bekijken? Dat kun je dit één keer op een dag bij de meest recente Snap doen. Om een foto nogmaals te bekijken klik je er nogmaals op en speelt het opnieuw af. De verzender zal er wel een notificatie van ontvangen.

Persoonlijke snapcode maakt vrienden toevoegen gemakkelijker

Je kunt vrienden gemakkelijk toevoegen door hun persoonlijke snapcode te scannen. Het icoon met de gele geest op je homepage is met stippen omsingeld. Dit icoon is niet voor de sier, maar juist bedoeld als een persoonlijke code. Om iemand zo toe te voegen open je de camera alsof je een foto op Snapchat maakt. Snapchat scant deze code en voegt je vriend gelijk toe. Super handig!

Notities versturen met video notes

Ben je zo visueel ingesteld dat je een notitie naar een vriend(in) ook in de vorm van een video wilt sturen? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Open een chatgesprek en houd de camera ingedrukt. Je maakt dan een korte video dat op een GIF lijkt. Als je dit loslaat stuur je het op. Maar wil je het verwijderen, dan moet je dit zonder los te laten naar het kruis slepen. Dit is ook mogelijk met geluidsbestanden. Als je dit eenmaal hebt verstuurd, is-ie weg. Dus wees voorzichtig!

Nieuws met je vrienden delen

Snapchat is tegenwoordig meer dan een app waarmee je snel een foto uitwisselt. Je kunt ook het nieuws via ‘Discovery’ volgen. Maar wat nog beter is, is dat je dit nieuws ook met je vrienden kunt delen. Hiervoor houd je je vinger op het nieuws ingedrukt. Vervolgens kun je dit als een gewone Snap met je vrienden delen. Chill!

Facetime met je vrienden via Snapchat

Wist je dat je net zoals met Facetime of Skype realtime videogesprekken op Snapchat kunt voeren? Hier bestaan een aantal tekens die je helpen om te zien of er ook echt iemand aan de andere kant meekijkt. Je ziet namelijk een icoon van een blauw oog wanneer je andere persoon meekijkt. Tijdens een chatgesprek kun je aan de blauwe stip zien of iemand daadwerkelijk online is en meekijkt op je Snap.

Stickers zoeken tijdens chat

Nog één van de bijzondere Snapchat functies is dat je tijdens een gesprek stickers kunt opzoeken. Zo kun je je berichten met stickers, die je via Google hebt gevonden, verfraaien. Klik hiervoor rechts op het gezichtje. Vervolgens kun je een woord intypen dat je mood uitstraalt. Je ziet een aantal stickers verschijnen waaruit je kunt kiezen. Echter, dit werkt alleen met Engelse woorden. Laten wij duimen dat dit binnenkort ook in het Nederlands mogelijk wordt.

Je ziet dat er talloze Snapchat functies bestaan die je onmogelijk binnen een dag kunt leren. Afhankelijk van de updates verandert er iedere keer ook weer iets. Snapchat komt bijvoorbeeld met een nieuwe functie die je niet van de app zou verwachten.

Daarnaast vinden wij Snapchat buitengewoon fijn om te gebruiken. Want je verbruikt geen opslag op je smartphone aan random foto’s en afbeeldingen. Zo houd je meer geheugen vrij voor andere dingen zoals apps en video’s die je wel wilt bewaren. Veel succes met je nieuwste meesterwerken op Snapchat!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen