Dit zou de eerste foto van de PS5 devkit zijn

Games Jelle van Es 21 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 is inmiddels al door Sony aangekondigd voor eind 2020. Nu wordt er aan gewerkt en zou de eerste afbeelding van de PS5 devkit zijn gelekt.

De foto is naar buiten gebracht door Zoneoftech, die wel vaker nieuwe producten onthuld. En voor het gemak heeft de beste man er ook gelijk een video van gemaakt.

De PS5 devkit

De PS5 devkit is een intern apparaat van Sony. Het is het apparaat waarop je de games die je voor het platform maakt test. Het is dus een apparaat dat je eigenlijk alleen bij ontwikkelaars ziet. De foto lijkt op de eerder uitgebracht renders, waardoor we denken dat het de waarheid gaat zijn.

Nu kan het heel erg goed zijn dat de uiteindelijke PS5 die je thuis onder je televisie gaat zetten er heel anders uit ziet. De huidige PS4-devkit oogt namelijk ook heel anders. Dat is meer ee soort server zoals je die in een server-rek plaatst dan dat het oogt als een spelcomputer. Zoneoftech is na de onthulling van de foto gelijk met een video naar buiten gekomen waarop op de verschillende details van de devkit worden besproken.

Op de PS5-devkit zien we aan de linkerkant een aantal schakelaars waarmee je de spelcomputer aan of uit zet of uiteindelijk er voor kiest om de netwerk-functionaliteiten aan te zetten of de game te resetten. Aan de rechterkant vinden we een viertal USB-porten om van alles en nog wat aan de devkit te hangen. Ook is het soort ruimteschip achtige design van de spelcomputer opvallend. Nogmaals, dit zegt nog niks over hoe de uiteindelijk PlayStation 5 er uit ziet, maar het kan een indicator zijn.

Eind 2020 moet de PS5 in de winkel liggen en gaat het onder andere werk maken van kortere laadtijden. Wil je hier meer over lezen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen