Dixons levert iPhone 5c ‘onofficieel’ uit

Apple rmens 28 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Vrijdag berichtten wij over het feit dat Dixons de iPhone 5c op zijn website aanbood voor € 649. De iPhones waren tot ongeveer 15:00 uur te bestellen, hierna haalde de elektronicaketen deze van zijn website. Volgens een woordvoerder ging het om een technische fout in de voorbereiding en hadden de toestellen niet online mogen staan.

Toch blijken geplaatste bestellingen wel degelijk verwerkt. Bij online bestellen via Dixons kan gekozen worden tussen afhalen in een winkel in de buurt of per post versturen. De iPhone 5c bleek vanochtend gewoon vanuit het magazijn aangekomen bij de winkels, waar bestellingen afgehaald konden worden.

Dixons leverde de iPhone 5c vandaag uit voor € 649,-

Het is onduidelijk of kopers die hebben gekozen voor verzending naar hun huisadres de iPhone ook hebben ontvangen. Gezien de telefoons ook naar de fysieke winkels zijn verzonden, vermoeden wij van wel. Mocht je een iPhone 5c bij Dixons hebben besteld en deze wel of niet thuis geleverd hebben gekregen, dan komen wij graag met je in contact via redactie [at] onemorething.nl.

Bij de winkels was het afrekenen wel enig gedoe. De verkopers waren verrast en konden de iPhone 5c nog niet zo goed in het systeem vinden. Na enig overleg tussen medewerkers onderling kregen wij onze iPhone 5c gewoon mee, al staat deze op de bon als ‘Diverse verkopen’. Hierdoor vermoeden wij dat het om ‘onofficiële’ verkoop gaat, een gewaagde stunt.

Inmiddels is de iPhone 5c niet meer zichtbaar op de website van Dixons. Het is hierdoor in ieder geval zo goed als zeker dat Nederlandse Apple-resellers al voorraad van Apple aangeleverd krijgen en dat de officiële verkoop snel van start zal gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen