DJI ruilt drones en gimbals in voor deze brute elektrische fiets

Elektrische fietsen Sam Dille 9 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Je kent DJI vast van innovatieve drones en gimbals. De vliegende apparaten worden veel gebruikt door professionele fotografen. Maar het Chinese bedrijf gooit het binnenkort over een andere boeg. DJI gaat namelijk een elektrische fiets lanceren.

Veel over het nieuwe project weten we alleen nog niet. Het bedrijf werkt volgens geruchten aan een high-end elektrische fiets, die in het geheim wordt ontwikkeld. Toch geven wij je alvast een klein tipje van de sluier.

Het grote, geheime project van DJI

Het Chinese techmagazine 36Kr bracht het nieuws deze maand. Het platform heeft met meerdere insiders gesproken die beweren dat de populaire dronemaker in stilte werkt aan een nieuwe e-bike. De makers hebben de elektrische fiets aangeduid met de projectcode EB. Een productnaam moet nog naar buiten komen.

Bronnen onthullen dat DJI nog geen woord over dit product kwijt wil, omdat de e-bike nog niet ver genoeg is ontwikkeld. Alex Jia, een senior ingenieur, werkt mogelijk aan dit project. Hij was eerder verantwoordelijk voor DJI’s Running-rugzak stabilisator.

Elektrische fiets voor off-road gebruik

Het project is naar verluidt al een tijdje aan de gang. De eerste stappen naar de gloednieuwe e-bike schijnen al gezet te zijn in 2020. De EV wordt een high-end model dat je voor verschillende doeleinden kunt inzetten. Je zou de elektrische fiets bijvoorbeeld kunnen gebruiken in de stad, in heuvelachtige gebieden en voor off-road rijden.

Volgens het artikel uit China wordt de elektrische fiets volledig zelf ontwikkeld door DJI. En hij zal ook in andere landen worden verkocht, zoals in de VS en Europa. Over wanneer we van de e-bike kunnen genieten, is nog niks bekend.

DJI Mini 3 Pro
DJI Mini 3 Pro (Afbeelding: DJI)

Let wel op: dit is slechts speculatie. DJI heeft geen van bovenstaande beweringen bevestigd. We zullen dus over een tijdje pas echt weten wat het bedrijf van plan is. Daar houden we je uiteraard van op de hoogte!

Gruwelijk leipe elektrische fiets heeft actieradius van 134 kilometer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen