Nooit meer koude pizza met de elektrische fiets van Domino’s

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 17 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fietsen zijn er in allerlei soorten, maar een model met een ingebouwde oven hebben we nog nooit gezien. Domino’s brengt daar verandering in met de DXB en dat lost een enorm groot probleem op: koude pizza’s.

Er is een groep mensen die liever een koude pizza eet dan een warme, maar veruit de meerderheid wil toch gewoon een hete schijf op z’n bord. Toch is dat lang niet altijd het geval als je een pizza bestelt. Soms woon je gewoon ver weg van de pizzeria of de bezorger is gewoon traag.

Je krijgt dan een koudere pizza geserveerd dan dat je eigenlijk wil. Gelukkig heeft Domino’s een oplossing voor dit wereldprobleem met hun nieuw ontworpen elektrische fiets.

Een elektrische fiets met een pizzaoven

De elektrische fiets werkt gewoon zoals je kent, alleen heeft deze een ontzettend bijzondere feature: er zit een soort oven achterop. Of zoals Domino’s het noemt, een temperatuur gecontroleerde pizza pod. Binnen in deze oven is de maximumtemperatuur 68 graden, waardoor je eten gewoon warm moet blijven.

Maar er is aan meer gedacht dan alleen de temperatuur. Zo zorgt Domino’s ervoor door middel van een speciaal stabilisatiesysteem dat de pizza niet te veel beweegt als die vervoerd wordt met de elektrische fiets. Hiermee moet de trillingen met zo’n 67 procent afnemen. Hierdoor ziet je pizza er ook nog eens goed uit.

Nooit meer koude pizza met de elektrische fiets van Domino's
(Afbeelding: Domino's)

Wanneer komt de e-bike naar Nederland?

Overigens wordt de pizza eerst in een speciale warmhoudtas gedaan. Hiermee kan vocht er wel uit zodat je geen sompige pizza krijgt, maar blijft de pizza extra warm. Zo kan de pizzabezorger gewoon een fris en knapperig exemplaar brengen.

De grote vraag is of deze elektrische fiets van Domino’s ook naar Nederland komt. Op de website spreekt het bedrijf over twaalf markten en wil het daarna gestaag uitbreiden. Aangezien het nog een prototype van de e-bike is, is het dus de vraag of we ‘m al in het straatbeeld gaan zien.

Deze vernieuwingen voor elektrische fietsen kan je in 2024 verwachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen