Peaky Blinders-fan? Deze spin-offs zijn in de maak door Netflix

Films & Series Rik Claessen 17 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Het laatste seizoen van Peaky Blinders is alweer een tijdje geleden verschenen op Netflix. Maar fans hebben met een film en maar liefst twee spin-off series genoeg om naar uit te kijken.

Het is alweer een hele poos geleden sinds we iets van de Shelby-familie hebben vernomen. Daarmee bedoelen we natuurlijk dat de hitserie Peaky Blinders eindigde in 2022. Met 6 geweldige seizoenen was het epos over Thomas ‘Tommy’ Shelby niet meer uit ons leven weg te denken.

Sindsdien is het stil. Al langere tijd bestonden er geruchten over allerlei nieuwe Peaky Blinders-series of films. Nu treedt Netflix eindelijk naar buiten met nieuws over Peaky Blinders spin-offs. Twee om precies te zijn én zelfs een film. Een kleine spoiler: het gaat fans echt heel blij maken!

Een Peaky Blinders-film op Netflix

Dat er een film over Peaky Blinders aankomt, is al erg lang bekend. Waar de film precies over gaat weten we alleen nog steeds niet.

Wel hebben we inmiddels informatie over de productie. Netflix heeft bevestigd dat ze halverwege 2024 gaan beginnen met filmen.

Peaky Blinders-fan? Deze spin-offs zijn in de maak door Netflix
(Afbeelding: Netflix)

Er bestaat een kans dat de film nog één keer doorgaat met het verhaal van Tommy Shelby, om zijn verhaal tot een daadwerkelijk gesloten einde te brengen. We krijgen op die manier als het ware een soort seizoen 7 van Peaky Blinders, zonder dat het als een slap nakomertje voelt.

Steven Knight, producent voor Peaky Blinders, heeft de Tweede Wereldoorlog altijd voor ogen gehouden als een ‘eindpunt’ voor het verhaal van de Shelby-gang. Er bestaat een grote kans dat de film zich in die tijdsperiode zal afspelen. Sterker nog: in een interview zei Knight dat ze waargebeurde WW2 verhalen willen verwerken in de film. Het script voor de Peaky Blinders-film kan dus ook elk moment af zijn.

We gaan waarschijnlijk geen Tommy Shelby meer zien

Dan zijn er nog twee spin-offs in de maak, zegt Netflix. En waarschijnlijk krijgen we Tommy Shelby niet meer te zien in deze spin-offs. Jammer, aangezien Cillian Murphy altijd een diepe indruk achterliet met zijn rol als Tommy. Maar zijn verhaal is klaar, en dat is misschien wel voor het beste.

Het laatste wat we willen is dat het geweldige personage van Tommy wordt uitgemolken door Netflix. Natuurlijk zijn er nog zat ideeën te bedenken voor verhalen rondom Tommy, maar of ze allemaal kwalitatieve hoogstandjes zijn, valt dan nog te betwisten.

Peaky Blinders-fan? Deze spin-offs zijn in de maak door Netflix
(afbeelding: Netflix)

Netflix-prequel over Polly

Voor zover we nu weten zal het verhaal gaan over de matriarch van de familie: Aunt Polly. Deze spin-off wordt hoogstwaarschijnlijk een prequel waarin we de opkomst van Polly en de Shelby-familie te zien krijgen.

Deze prequel zal ons een frisse blik geven op het welbekende Shelby-emperium. Wel is zeker dat we een andere actrice Polly zien spelen. Helen McRory overleed namelijk in 2021.

Peaky Blinders in Boston

De tweede spin-off zal zich tientallen jaren na de gebeurtenissen van Peaky Blinders afspelen. En niet alleen met de tijd wordt een sprongetje gemaakt: het verhaal zal zich afspelen in Boston.Wat de verdere invulling van het plot zal zijn, is nog niet duidelijk. Wie we in de hoofdrollen gaan zien ook nog niet.

Maar het belooft samen met de andere spin-off veel goeds te worden. Beide spin-offs hebben het potentieel om echt nieuwe verhalen te vertellen, terwijl ze wel verbonden blijven aan de personages die we al kennen.

Peaky Blinders-fan? Deze spin-offs zijn in de maak door Netflix
(afbeelding: Netflix)

We hopen in de loop van het jaar meer te horen van Netflix over de Peaky Blinders spin-offs. Over de film gaan we sowieso wat horen als de planning voor het filmen niet verandert.

Peaky Blinders is niet de enige serie die een spin-off krijgt. Netflix heeft er zelfs een heleboel in de maak. Benieuwd welke? Check ze hier:

Deze populaire Netflix-series krijgen een spin-off

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen