Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 26 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Drone kopen in 2021? Dit zijn de 5 beste modellen van dit moment

Drones hebben onze kijk op de wereld veranderd. Letterlijk. De drone-beelden vliegen je in iedere promotievideo, film en serie, en op ieder (reis) social media-account om de oren. Vrijwel alles ziet er beter uit vanuit de lucht, zo blijkt.

Camera drones zijn al lang geen speelgoed meer. De quadcopters in dit rijtje zijn voorzien van innovatieve technologieën. Ze zijn overigens ook veel te duur om een ‘speeltje’ te zijn. Het meest populaire en bekende merk is DJI. Drones van DJI zijn, met recht, oververtegenwoordigd in dit rijtje met de beste drones uit 2021.

Een drone voor de pro: DJI Air 2S

DJI’s Air 2S werd slechts een paar maanden geleden gelanceerd. De drone is een upgrade in de populaire Air-series, maar is eigenlijk nog veel meer dan dat. De compacte drone heeft een 20MP camera met een 1-inch sensor. Dat is veel kwaliteit in een klein jasje. Daarnaast filmt de camera in 5.4K (!). Al met al is dit een gadget voor de professionele foto- en videograaf.

DJI Air 2S drone
DJI Air 2S (Afbeelding: DJI)

DJI Mavic 2 Pro

Over geweldige camera’s gesproken: hallo DJI Mavic 2 Pro. Met name de videobeelden van deze drone zijn van een ongekend hoge kwaliteit. Een kwaliteit waar vrijwel geen enkele drone aan kan tippen. Behalve als je bereid bent significant meer dan wat deze drone kost uit wil geven natuurlijk. Als geld geen bezwaar is dan is dit een van de, al dan niet de beste, drone die je op dit moment als consument kunt kopen.

De DJI Mavic 2 Pro heeft veel overeenkomsten met de nieuwere DJI Air 2S (zie hierboven). Het meest opvallende verschil tussen de twee is het formaat en het gewicht: de Mavic 2 Pro is 312 gram zwaarder dan de Air 2S drone. Beide drones hebben een 1-inch sensor, maar de Air 2S valt natuurlijk op dankzij de nieuwe 5.4K/30P camera voor extra spectaculaire bewegende beelden.

DJI MAvic 2 Pro
DJI Mavic 2 Pro (Afbeelding: DJI)

Parrot Anafi

Naast DJI’s Air 2S is ook de Parrot Anafi een compacte drone met een indrukwekkende camera voor zijn formaat. Deze drone van Parrot schiet geen bewegende beelden in 5.4K, maar wel in 4K met 60fps.

Deze vliegende camera is met name interessant voor wie zich meer focust op foto’s dan video’s. Er is geen andere drone met een soortgelijke 180-graden verticale camera die foto’s direct naar boven kan maken. Met name selfie fans zullen blij worden van de Parrot Anafi die een aantal handige functies heeft waardoor hij je overal volgt en de beste hoek kiest voor foto’s en video’s.

Een nadeel van de drone is dat sommige vlucht-modi alleen toegankelijk zijn als extra in-app aankoop, nadat je al zo’n 600 tot 700 euro voor het beestje hebt neergeteld. Een voordeel ten opzichte van de bovenstaande twee drones? Deze relatief lage prijs. Zelfs met een in-app aankoop ben je goedkoper uit dan wanneer je DJI’s Air 2S of de Mavid 2 Pro koopt. Al lever je daar dus wel onder andere de nodige filmkwaliteit en een aantal vliegfuncties voor in.

Parrot Anafi Drone
Parrot Anafi (Afbeelding: Parrot)

PowerVision PowerEgg X Wizard Version

Op zoek naar een drone die weer en wind trotseert om toffe beelden te schieten? Dan is de PowerVision PowerEgg het overwegen waard. Deze stijlvolle drone heeft als grote voordeel dat hij kan opstijgen vanaf en kan landen op het water. Een functie die niet beschikbaar is in de bovengenoemde quadcopters met camera. Landen op een meer, rivier en zelfs op de zee is geen probleem voor de PowerEgg X Wizard.

Het is absoluut de beste waterdichte drone van dit moment. Dankzij de waterdichte behuizing, die naast de extensies voor het landen op water ook bij de ‘Wizard’-kit hoort, vliegt hij ook zonder problemen door de regen. De beeldkwaliteit is uiteraard wel minder goed door de plastic behuizing, al helemaal wanneer die nat is, maar de optie om door regen te vliegen en op het water te landen geeft de creatieveling meer mogelijkheden voor video- en fotografie.

De PowerEgg X Wizard functioneert ook als hand-held camera of als camera op een tripod. Dat maakt het een veelzijdige gadget. Om het beeld te stabiliseren gebruikt hij de ingebouwde gimbal, en AI om een object te volgen.

Wat de kwaliteit van de camera betreft (een resolutie van 12MP 1/2.8-inch CMOS sensor) meet hij zichzelf niet aan verschillende drones van DJI. Daarnaast heeft de PowerEgg X geen optie om opnames te maken in RAW-formaat.

PowerVision PowerEgg X Wizard Version drone
PowerVision PowerEgg X Wizard Version (Afbeelding: PowerVision)

Drone die veel waar voor geld levert: DJI Mini 2

Zoals de naam al verklapt is deze drone van DJI klein, heel klein. Het opvouwbare gadget past in een handpalm. Deze drone is om verschillende redenen een ijzersterke optie voor de consument. Het kleine formaat speelt hierin een grote rol, maar ook de kleine prijs (minder dan 500 euro) maakt de drone aantrekkelijk voor het grote publiek en de beginnende drone-piloot.

De DJI Mini 2 is zo compact en licht dat hij de perfecte compagnon maakt voor op reis en vakantie. De kleine quadcopter met camera levert niet in op de kwaliteit. Zo heeft hij een 4K/30fps camera en een 3-as gimbal. Daarnaast schiet hij 12mp foto’s in RAW- en JPEG-formaat.

Een nadeel van het kleine gadget? Door zijn formaat en gewicht is hij gevoelig voor zware windstoten. Iets wat in Nederland niet zeldzaam is.

DJI Mini 2
DJI Mini 2 (Afbeelding: DJI)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!