Elektrische fiets: 5 van de beste modellen onder de 1000 euro

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 26 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Een elektrische fiets onder 1500 euro? Dat is een koopje. Een elektrische fiets onder de 1000 euro? Dat is haast onmogelijk. Haast onmogelijk betekent niet helemaal onmogelijk. Met een beetje zoek- en speurwerk vonden wij een aantal budget e-bikes voor je.

Hieronder staan vijf goede goedkope elektrische fietsen op een rij. Ze hebben één ding gemeen: voor geen enkel model betaal je meer dan 1000 euro. En o ja, misschien hebben ze nog iets gemeen: ze zijn allemaal goed waar voor je geld.

Strakke elektrische fiets van Swagtron: EB12 (843 euro)

Je kent het merk Swagtron misschien van zijn hoverboards en elektrische stepjes, maar de fabrikant heeft ook elektrische fietsen in de collectie. Goedkope elektrische fietsen. Zo kost de Swagtron EB12 minder dan 900 euro. Wellicht dat er bespaard is op de kosten van het frame, gezien het heerlijk minimalistische ontwerp. Iets wat je in deze prijsklasse niet vaak tegenkomt, maar waar we wel erg blij van worden.

Swagtron’s EB12 heeft 7 Shimano versnellingen, een achterwielmotor en weegt slechts 18 kilo. Ook dit laatste is zeldzaam bij goedkope elektrische fietsen.

Swagtron EB12 elektrische fiets
Swagtron EB12 (Afbeelding: Swagtron)

Sportieve elektrische stadsfiets: RadMission 1 (925 euro)

Het Amerikaanse Rad Power Bikes staat bekend om zijn stevige én goedkope elektrische fietsen. De RadMission 1 is er daar een van. Deze e-bike gaat voor 1099 USD over de digitale toonbank, wat omgerekend zo’n 925 euro is. Onder de 1000 euro dus! Helaas biedt de Europese website van de fietsenfabrikant hem voor 1099 euro aan op zijn webshop. Of deze e-bike dus wel echt in dit rijtje past laten we maar even in het midden. Eerlijk is eerlijk: 1099 euro is nog steeds een koopje voor een degelijke elektrische fiets.

RadMission 1 is ontworpen voor stadsgebruik. Doordat de elektrische fiets geen versnellingen heeft, is het een soort van moderne en elektrische versie van de ouderwetse ‘fixie’, met natuurlijk als grootste verschil de 250W achterwielmotor die je tussen de 45 en 80 kilometer op weg helpt.

RadMission 1 elektrische fiets
RadPowerBikes’ RadMission1 (Afbeelding: RadPowerBikes)

Elektrische cruiser voor een prikkie: Aventon Pace 350 (1010 euro)

Oké, oké: deze elektrische fiets kost meer dan 1000 euro. Vergeef ons dat we 10 euro over budget zijn gegaan. Voor dat extra tientje krijg je namelijk een indrukwekkende budget e-bike met een heel tof ontwerp.

Technologie rondom lithium-ion accu’s staat eigenlijk nog in de kinderschoenen. Hierdoor is dit onderdeel nooit super goedkoop. Daarom leveren veel budget e-bikes onder de 1000 euro in op de kwaliteit op andere plekken. Dit geldt niet voor de Aventon Pace 350. Deze zeer degelijke en heerlijk cruisy elektrische fiets geeft veel waar voor het kleine beetje geld. Denk bijvoorbeeld aan een groot LCD-display, een lage instap, een achterwielmotor en een accu die in vier uur weer volledig is opgeladen.

Aventon Pace 350 e-bike
Pace 350 (Afbeelding; Aventon)

Elektrische vouwfiets van Xiaomi: Mi Smart Electric Folding Bike (973 euro)

Vouwfietsen zijn handige fietsen voor de commuters onder ons en voor wie thuis (of voor het huis) geen ruimte heeft voor een fiets van ‘normale’ grootte. Op zoek naar een goedkope elektrische fiets onder de 1000 euro die je vrijwel letterlijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Mi Smart Electric Folding Bike van het Chinese tech-merk Xiaomi het checken waard.

Benieuwd waarom deze elektrische vouwfiets, naast zijn prijs, een goede aankoop is? Ontdek hier in onze uitgebreide review andere voordelen van de budget e-bike.

Eenden vinden hem ook interessant (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Elektrische fiets van Lidl: Nassau e-bike Arrow 28” (949 euro)

De laatste goedkope e-bike onder de 1000 euro uit dit rijtje is er niet een van een bekend merk, maar wel van een bekende supermarkt. Lidl heeft deze e-bike met 250W voorwielmotor namelijk in de digitale schappen liggen. Daar is hij te koop voor slechts 949 euro.

Voor dat kleine bedrag krijg je een degelijke elektrische fiets die geschikt is voor dagelijkse ritjes door de stad, naar de supermarkt en naar vrienden en familie. Met een actieradius van 80 tot 120 kilometer kom je in ieder geval een eind. Het ontwerp van deze e-bike is ietwat achterhaald maar daar mag je voor deze prijs niet over klagen. Wees blij dat Lidl’s budget e-bike ingebouwde verlichting en 7 Shimano derailleur versnellingen heeft, en zelfs vering in de voorvork voor extra rijcomfort.

Lidl Nassau commander e-bike
Nassau Commander e-bike (Afbeelding: Lidl)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen