DuckDuckGo maakt het Google Chrome nu wel heel moeilijk

Apps Jeroen Kraak 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

DuckDuckGo wordt een nog grotere bedreiging voor Google Chrome en dat is alleen maar goed. Wij vertellen je hoe het precies zit.

Als je een Android-telefoon of Windows-laptop hebt, is de kans groot dat je Google Chrome gebruikt als standaardbrowser. Toch is DuckDuckGo zeker het overwegen waard, vooral na de lancering van een nieuwe functie.

DuckDuckGo ken je waarschijnlijk vooral als veilige zoekmachine. Gelukkig gaat het bedrijf veel verder dan dat en heeft het inmiddels ook een eigen browser waarmee je privacy beter wordt beschermd. Nu kan dat ook nog veel gemakkelijker, waardoor de concurrentie voor Google Chrome heviger wordt.

DuckDuckGo krijgt handige Google Chrome-functie

Een van de meest handige functies van Google Chrome is dat de browser op al je verschillende apparaten is gekoppeld. Als je een pagina op je Android-telefoon opent via jouw Google-account, staat die ook meteen in de geschiedenis van de browser op je pc.

Dat is vooral handig als je bijvoorbeeld bookmarks hebt geplaatst, die je dan ook meteen op een ander apparaat tot je beschikking hebt. En wat te denken van wachtwoorden. Je hoeft niet meer te zoeken doordat Google Chrome deze gewoon voor je synchroniseert. Dat kan DuckDuckGo nu ook.

DuckDuckGo maakt het Google Chrome nu wel heel moeilijk
Ook op DuckDuckGo. (Afbeelding: DuckDuckGo)

Toch doet DuckDuckGo het anders dan Chrome. Bij de browser van Google moet je een speciaal profiel maken om te kunnen synchroniseren. Dat is bij DuckDuckGo niet nodig. Bovendien is alle informatie versleuteld, waardoor niemand kan meekijken.

Zo werkt het

Om je DuckDuckGo-informatie te synchroniseren moet je de volgende stappen ondernemen op een computer:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Open Sync & Backup
  3. Kies Sync met een ander apparaat
  4. Volg de instructies

Op een smartphone of tablet gaat het allemaal nog simpeler. Hiervoor hoef je alleen maar een QR-code te scannen. Bovendien krijg je ook een PDF met een herstelcode. Handig als je een nieuwe telefoon of ander nieuw apparaat hebt. Zo kan je ook daarop meteen weer verder waar je gebleven bent.

Waarom je DuckDuckGo boven Google Chrome kiest

Er is een grote reden waarom je zou willen overstappen van Google Chrome naar DuckDuckGo. De laatstgenoemde beschermt je privacy nog beter omdat het je zoekgeschiedenis niet opslaat.

En DuckDuckGo heeft nog meer voordelen. Websites werken sneller, je ziet minder advertenties en trackers worden geblokkeerd. Kortom, eigenlijk alleen maar voordelen dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen