Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 26 mrt 2020

Duolingo lanceert iOS app om kinderen Engels te leren

De scholen zijn dicht, ouders zitten thuis en kinderen moeten hun leerprocessen thuis zien te doen. Het is geen gemakkelijk situatie en zeker niet voor ouders die werk en kinderen moeten zien te combineren. En daarom de nieuwe app van Duolingo, genaamd ABC, een heerlijke toevoeging in de App Store.

Duolingo heeft namelijk deze nieuwe applicatie voor iOS gelanceerd, om kinderen te helpen met leren lezen. In Amerika handig om ervoor te zorgen dat je kinderen leren lezen en praten, in Nederland handig om kinderen Engels te leren.

Kinderen leren Engels met Duolingo ABC

Duolingo ABC maakt gebruik van korte lessen, waarmee kinderen bijvoorbeeld het alfabet leren. Ook is er bijvoorbeeld ruimte voor kinderen bijwoorden te leren. De applicatie is nu te downloaden voor iOS en richt zich vooral tot kinderen van drie tot zes jaar oud. Als ouders in Nederland met kinderen die geen Engels spreken, is het misschien handig om die leeftijdsgrens niet teveel op te volgen.

Het kan namelijk een hele handige manier zijn om je kinderen Engels te leren. Dit in tegenstelling tot normale Duolingo. Uiteraard leent deze applicatie zich ook hartstikke goed voor het leren van een nieuwe taal, maar misschien is de ABC-variant van de app toch iets makkelijker.

Duolingo ABC beschikt, volgens het bedrijf zelf, over 300 lessen. Kinderen zullen de vraag krijgen om bepaalde taken uit te voeren. Zo moeten ze in sommige gevallen letters overtrekken, een woord spellen of aan de slag gaan met hoofdletters en kleine letters.

Uiteraard zeggen we bij deze niet dat dit dé applicatie is voor jou kinderen om een nieuwe taal te leren. Sterker nog: misschien vind je het helemaal niet nodig. Maar mocht de wens er zijn en de ambitie ook, dan is het misschien tof om de nieuwe app eens uit te proberen met je kinderen. Misschien is het een succes, misschien ook niet.

Duolingo ABC is via deze link te downloaden voor iOS

Reageer op artikel:
Duolingo lanceert iOS app om kinderen Engels te leren
Sluiten