Veelbesproken iPhone-functie nu ook beschikbaar op je Windows-pc

Tech Sabine Schults 25 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Nope! De iPhone 14 Pro-serie is niet de enige met een Dynamic Island. Deze handige iPhone-feature is namelijk ook op je Windows-pc te gebruiken, al is het met een kleine omweg. We leggen je uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Dynamic Island is misschien wel de meest besproken functie van de iPhone dit jaar. Apple maakt hierbij op een innovatieve manier gebruik van de ruimte op je smartphone om meldingen weer te geven. De handige feature is nu ook te downloaden op je Windows-pc. Hoe? Dat vertelt WANT-redacteur Sabine je stap voor stap.

Dynamic Island: van iPhone naar Windows

Om Dynamic Island naar je Windows-pc te brengen, heb je het programma XWidget nodig. Let er dus op dat het geen officiële functie is, maar een die door een externe ontwikkelaar is gemaakt. Download de files op de site van XWidget. Pak de gedownloade zipbestanden uit en installeer het programma op je pc door de instructies te volgen.

Open XWidget nu op je Windows-pc. Er verschijnen een aantal widgets op je bureaublad. Pak de XWidgets Gallery erbij en zoek naar Desktop Dynamic Island door ontwikkelaar Jimking. Klik eventueel met je rechtermuisknop op een widget om deze te sluiten.

Desktop Dynamic Island XWidget door Jimking
Het Dynamic Island voor Windows en enkele andere widgets. (Afbeelding: Jimking)

Download en geniet

Scrol naar beneden op de Desktop Dynamic Island-pagina en klik op Download. Zodra het installeren voltooid is, verschijnt de pilvormige feature die je kent van de iPhone 14 Pro op je Windows-scherm. Sluit de andere widgets en sleep het Dynamic Island naar het midden van de bovenkant van je scherm (of een andere locatie naar keuze).

Klik met je rechtermuisknop op het Dynamic Island om verschillende instellingen tevoorschijn te halen. Voortaan blijf je via de zwarte pil op de hoogte van je agenda, de tijd, het weer, je batterijpercentage en nog veel meer. Je bedient er zelfs muziek mee en sluit je Windows-pc er makkelijk mee af.

Dynamic Island: veelbesproken functie met omweg beschikbaar voor Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen