Dynamic Island: veelbesproken functie met omweg beschikbaar voor Android

Apps Mark Hofman 15 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Apple introduceerde met de iPhone 14 Pro en Pro Max zijn eigen oplossing voor de notch. Eentje die klaarblijkelijk dusdanig bijzonder is, dat consumenten met een Android-telefoon er ook oor naar hebben. WANT-redacteur Mark Hofman heeft wat dat betreft goed nieuws voor ze.

Potverdikkie, hey. De iPhone 14 Pro en Pro Max hebben de afgelopen dagen flink wat los weten te maken. Na jarenlang vastgehouden te hebben aan de enorme landingsbaan komt het bedrijf met het Dynamic Island. Een bizarre naam voor een hole-punch notch met een hoop interessante functionaliteiten.

Dynamic Island iPhone 14 Pro naar Android-telefoons

Het Dyanmic Island is, naast een belachelijke naam, een tamelijk geniale oplossing voor de notch. De iPhone 14 Pro en Pro Max zijn in staat om meldingen en actieve applicaties naar de inkeping te verkassen, zodat ze niet heel veel ruimte meer in beslag nemen.

Afgelopen week wist een ontwikkelaar de functionaliteit al naar Xiaomi-telefoons te brengen en nu zijn andere Android-toestellen aan de beurt. Simpel gezegd: je kunt de meest exclusieve functie van de iPhone 14 Pro en Pro Max naar je Android-telefoon brengen. Feest!

iPhone 14 Pro Dynamic Island Android apps
De iPhone 14 Pro (Afbeelding: Apple)

Zo ga je aan de slag met Edge Mask

De app in kwestie heet Edge Mask. Hij is in de Google Play Store te downloaden en brengt dus het Dynamic Island van de iPhone 14 Pro naar je Android-telefoon. Al moet je wel de juiste stappen uitvoeren om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Dit zijn ze:

  • Download in de Google Play Store de app Edge Mask
  • Open de app op je Android-telefoon
  • Geef vervolgens toegang tot de benodigde onderdelen
  • Binnen Edge Mask selecteer je de optie Samsung Message Style
  • Voila! Het Dynamic Island van de iPhone 14 Pro staat op je Android-telefoon.

Binnen de applicatie is het ook mogelijk om, bijvoorbeeld, de kleuren en onderdelen van het Dynamic Island te wijzigen. Zo krijg je dus niet alleen unieke meldingen, maar past hij ook nog eens perfect bij je huidige set-up.

Benieuwd welke iOS 16-functionaliteiten je op je iPhone moet gebruiken? Ik vertel het je in het onderstaande artikel!

Vijf dingen die je direct moet doen zodra iOS 16 op je iPhone staat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen