Jelle van Es
Jelle van Es Home 10 nov 2021

De Dyson Purifier Humidify voorkomt droge lucht in huis

Dyson heeft de laatste jaren al heel wat verschillende soorten luchtreinigers op de markt gebracht. Maar nu het allemaal weer wat kouder wordt en we de deuren vaker dicht doen, hebben ze nu de Purifier Humidify aangekondigd.

Volledig wordt het nieuwe product de Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde genoemd. Dit nieuwe product maakt gebruik van de voorgaande technieken van de luchtreinigers, maar zorgt er nu ook voor dat de lucht wordt bevochtigd. En dat is zeker in deze tijd erg handig.

De Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde is er

De Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde is vanaf vandaag te koop voor een prijs van 749 euro. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf zo’n luchtbevochtiger op de markt brengt. Maar dit is de eerste 3:1 ventilator met formaldehyde sensor die lucht reinigt, bevochtigt en verkoelt. De machine zuivert de lucht en detecteert en vernietigt formaldehyde, terwijl het gebruik maakt van UV-C-technologie om 99,9% van de bacteriën in het water te verwijderen.

In de slaapkamer (Afbeelding: Dyson / David Stegenga Fotografie)

Dyson houdt er altijd wel van om met dit soort termen te gooien, maar in de praktijk zorgt het er voor dat je lucht goed wordt gereinigd en je door de luchtbevochtiger minder snel een droge mond krijgt of last van hoofdpijn. Formaldehyde is daarbij een stof die zit in geperste houtproducten, schoonmaakmiddelen, tapijten en doe-het-zelfproducten zoals verf, behang en vernis. Grote kans dus dat je dat in huis hebt. Dit product zorgt er voor dat het gas wordt gedetecteerd en uit de lucht wordt gehaald. Daarnaast werkt het dus met een bak water aan de onderkant. Deze zorgt er voor dat de lucht bevochtigd wordt. Daarbij maakt hij gebruik van diverse technieken om er voor te zorgen dat je geen last hebt van kalkaanslag of bacteriën.

Blijft schoon

Met een grondige reinigingscyclus zorgt de Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde er voor dat die kalk wegblijft uit het apparaat en blijft werken zoals het moet. Verder maakt hij gebruik van UV-C-technologie en zilverdraden in de verdamper om de groei van bacteriën te remmen en zo 99,9% van de bacteriën in het water te vernietigen. Op die manier komt er ook echt schone lucht je huis in, terwijl het ook de vochtigheidsgraad op een goed niveau behoudt. Wij gaan binnenkort met het apparaat aan de slag om te kijken of het helpt om ons droog huis schoon te houden en van goede lucht te voorzien.

Dyson Purifier Formaldehyde: is de luchtreiniger het prijskaartje waard?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Dyson Purifier Humidify voorkomt droge lucht in huis
Sluiten