Sam Dille
Sam Dille Elektrische fietsen 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wat je alleen van de e-bike begrijpt als je zelf een elektrische fiets hebt

Het internet staat vol met verhalen over de elektrische fiets en je hebt vast wel eens vrienden of familie erover horen praten. Maar om de kracht van de e-bike echt goed te kunnen begrijpen, zou je hem toch echt zelf moeten proberen.

Elektrische voertuigen hebben zich de afgelopen tijd in hoog tempo weten te ontwikkelen. Inmiddels is er geen fietspad meer waar je geen fiets tegenkomt met een elektromotor. Als je eenmaal begonnen bent aan een elektrische fiets, wil je niet meer anders. Een paar dingen zullen je meteen opvallen.

Rijden met een elektrische fiets is geweldig

Als je voor de eerste keer op een e-bike rijdt, voelt het echt episch. Je trapt op dezelfde manier als op een doorsnee fiets, maar de e-bike gaat een stuk soepeler vooruit. Alsof je de hele tijd een subtiel duwtje in de rug krijgt. Je rijdt niet op gevaarlijke snelheden, dus je kunt cruisen met elke snelheid die je wilt.

De e-bike maakt fietsen weer toegankelijk voor iedereen, jong of oud, sportief of onsportief. Omdat een elektrische fiets soepeler vooruit gaat, pak je hem sneller als je even naar buiten gaat. Grote kans dat je dankzij de e-bike vaker je huis verlaat en dagjes uitgaat. Bijvoorbeeld om te wandelen in een buurt zonder parkeergelegenheden of om gewoon snel een boodschap te doen.

Haters gonna hate

Maar pas op. Heb je een elektrische fiets, dan weet je vast ook dat niet iedereen daar blij mee is. Mensen die op een ‘echte’ fiets rijden, vinden je lui of onverantwoordelijk. Buiten het feit dat deze aannames klinkklare onzin zijn, wordt de groep mensen die elektrisch rijdt steeds groter. Tachtig procent van alle fietsen die in ons land worden verkocht, is nu al elektrisch. Er zijn dus heel wat mensen die aan jouw kant staan.

Heb je nog geen elektrische fiets, dan begrijpen we dat het moeilijk kan zijn om een geschikte optie te vinden. De ene e-bike is de andere niet. Gelukkig hebben wij heel wat goede opties voor je uitgezocht om je te helpen bij het maken van een keuze. Je vindt ze allemaal in het onderstaande artikel.

Dit zijn de 5 beste elektrische fietsen in juni

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!