Kijk mee bij de intensieve ruimtetraining van deze kersverse astronaut

Wetenschap Sam Dille 23 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Na vijf jaar training is het moment eindelijk daar. Astronaut Matthias Maurer maakt zich klaar voor zijn eerste ruimtemissie. En wij mogen meekijken!

Aankomende herfst krijgt de 50-jarige Duitser dan eindelijk de kans om een ​​ruimtemissie uit te voeren. Dit doet hij aan boord van SpaceX ‘Crew Dragon-capsule. Maurer zal uiteindelijk naar het International Space Station (ISS) reizen.

De weg naar een ruimtemissie

De training voor zijn verblijf van zes maanden aan boord van het ruimtestation wordt met de dag intensiever. Op dit moment verblijft Maurer in het Johnson Space Center van NASA in Houston, terwijl hij de laatste voorbereidingen treft. Een nieuw uitgebrachte video biedt ons een interessant kijkje in dit proces. Maurer neemt deel aan verschillende activiteiten, zoals het uitproberen ruimtevoedsel in het NASA Space Food Systems Laboratory.

“De specialisten van het voedingslaboratorium helpen ons zelfs om aan individuele wensen te voldoen. Bijvoorbeeld het maken van nieuw ruimtevoedsel uit ons thuisland”, zegt Maurer. Hij voegt hieraan toe dat ondanks dat het meeste ruimtevoedsel in zakjes en blikjes wordt geserveerd, alles wat hij tot nu toe heeft geprobeerd uitstekend smaakt.

Fit blijven

De astronaut benadrukt ook dat het heel belangrijk is om fit blijven tijdens een ruimtemissie. Om spier -en botverlies in de ruimte te voorkomen moeten astronauten namelijk regelmatig aan lichaamsbeweging doen. Dit zijn sessies van maar liefst twee uur per dag en zes dagen per week. Om topfit te worden doen astronauten fitness- en cardiotraining. Bovendien doen ze aan krachtopbouwende gewichthefsessies met een speciale machine, die speciaal gebouwd is voor ruimtevaart.

Maurer merkt op dat het belangrijk is om te leren hoe machines moeten worden gerepareerd als ze kapot gaan. Je kan natuurlijk tijdens zo’n ruimtemissie moeilijk een monteur oproepen. Een groot deel van de training vindt plaat in een replica van het ruimtestation. Dit is goed te zien in de video. De astronaut zal zijn opleiding voor de herfstmissie de komende weken en maanden voortzetten. ESA zal de komende maanden meer video’s over de Maurers proces posten.

Natuurlijk is dit niet de enige missie waar we naar uit kijken. Benieuwd naar wat 2021 nog meer te bieden heeft op het gebied van ruimtevaart? Check dan zeker even de zes opvallendste ruimtemissies om naar uit te kijken in het aankomende jaar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen