Sam Dille
Sam Dille Games 24 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is alles wat je moet weten over Nintendo Switch Cloud Streaming

De Nintendo Switch is een unieke gameconsole die je zowel thuis op een tv als op reis kunt gebruiken. Met een relatief nieuwe service van Nintendo kun je nu je favoriete Switch-games via een krachtiger netwerk spelen. Maak kennis met Nintendo Switch Cloud Streaming.

Met de Cloud Streaming-service van Nintendo kunnen volledige games op de Switch-hardware draaien. Dit kan met dezelfde kwaliteit als andere platforms zonder dat dezelfde CPU- of GPU-verwerkingskracht nodig is. Dat komt omdat je de game niet op de console zelf installeert. In plaats daarvan kun je de game opslaan op een lokale spelserver en via internet naar de switch streamen.

Hoe werkt Nintendo Switch Cloud Streaming?

De videobeelden van de game worden naar de Switch gestreamd, terwijl bedieningsbewegingen en het indrukken van knoppen in de tegenovergestelde richting worden gestuurd. Het eindresultaat is dat het lijkt alsof je de game in realtime op de Switch speelt, maar kan worden uitgevoerd vanaf een device met meer geavanceerde hardware.

Het systeem van Nintendo cloud streaming is game-by-game. Je hoef dus geen apart account, naast je Nintendo account, te hebben. Hierdoor kan je heel eenvoudig de cloud versie van je favoriete games kopen in de Nintendo e-shop.

Welke games ondersteunen al Nintendo Cloud Streaming?

Hoewel Nintendo Switch cloud streaming nog een nieuw begrip is hebben deze twee games al een cloud-ondersteuning:

  • Control
  • Hitman 3

Dit zijn de voor -en nadelen

Het voordeel van het aanbieden van een game via Cloud Streaming ligt natuurlijk voor de hand. Omdat de game zelf draait op hardware met krachtigere verwerkings- en geheugenbandbreedte, speel je de game in veel betere kwaliteit. Een andere bonus is dat je de game niet volledig hoeft te downloaden. Je hoeft dus slechts een klein deel van je opslag in te leveren om de game te kunnen spelen.

Het belangrijkste nadeel is dat je het spel alleen kunt spelen als je bent verbonden met stabiel en supersnel internet. Dat beteken dat je niet goed kan cloud streamen in bijvoorbeeld een trein of metro. Een ander nadeel is de kleine vertraging. Omdat je gamet via de cloud, kan het zijn dat er een kleine vertraging zit tussen het indrukken van een knop en de bijbehorende actie op het scherm. Dit is in de meeste gevallen echter nauwelijks zichtbaar.

Of deze cloud-service ook op een mogelijke opvolger van de Nintendo Switch is niet bekend. Toch zijn er een aantal interessante feiten over de nieuwe Nintendo Switch die we al wel weten. Lees hier alles wat al bekend is over de Nintendo Switch Pro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!