Aura Concept: de elektrische tweezitter met een imposante actieradius

Elektrische auto's Lisanne Beijen 2 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De mythes dat elektrische auto’s geen lange afstanden kunnen afleggen, niet snel kunnen optrekken en niet super snel kunnen rijden zijn door de laatste jaren heen al ontkracht. Dat is voornamelijk te danken aan de innovaties van Tesla, maar denk niet dat Tesla de enige innovatieve speler is als het op elektrische auto’s aankomt. Maak kennis met Aura: een concept elektrische sportauto die smaakt naar meer.

Afgelopen week werd Aura tentoongesteld op een evenement dat zich focust op koolstofarme- en brandstof innovatie. Het concept werd door een groep Engelse bedrijven in een jaar ontwikkeld. Is dit hoe de toekomst van elektrische tweezitters eruit ziet?

Efficiënt prototype kan zo de weg op

Op dit moment is Aura nog een concept, een prototype, maar dat mag de pret niet drukken. Het prototype is namelijk een opvallend en indrukwekkende elektrische auto die volledig werkt en aan alle eisen voldoet om de weg op te mogen.

Aura valt op dankzij het minimalistische en simplistische ontwerp. Aan alles is gedacht. De elektrische auto is volledig ontworpen met het oog efficiëntie en duurzaamheid. De lichtgewicht auto heeft geen dak en hangt laag boven het wegdek om de efficiëntie te optimaliseren.

Aura concept elektrische auto
Aura Concept op de weg (Afbeelding: Aura Concept)

Verder helpen onder meer luchtroosters en een grote diffuser aan de achterkant van de auto om de luchtweerstand van Aura te verminderen. Volgens Aura’s makers heeft de elektrische tweezitter een indrukwekkende actieradius van zo’n 644 kilometer.

Duurzame elektrische auto van buiten én van binnen

Met een opvallende en strakke buitenkant als deze kan de binnenkant van de elektrische auto haast niet teleurstellen. Een originele feature in deze auto is het display dat in het stuur is verwerkt. Hierop wordt informatie weergegeven die auto’s die niet uit de toekomst komen op het dashboard laat zien.

Aura concept elektrische auto
Aura Concept interieur (Afbeelding: Aura Concept)

Het display in het stuur is verbonden aan een groot 10-inch touchscreen waarop onder meer navigatie te zien is en welke de het aantal nog te rijden kilometers met enorme precisie berekent. Aura’s duurzaamheid is werkelijk tot in de puntjes doorgevoerd: zo is het interieur bekleed met duurzaam vegan leer en zijn de body panelen van de auto gemaakt van zogenaamde ‘BAMD composites’ (natuurlijke vezels).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen