De imponerende elektrische auto’s die 2023 gaan veroveren

Elektrische auto's Sam Dille 29 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Het jaar loopt op zijn eind en daarom kijken veel bedrijven vooruit naar volgend jaar. Daar zijn de fabrikanten van elektrische auto’s geen uitzondering op.

Er zijn namelijk al veel geweldige aankondigingen gedaan voor nieuwe elektrische auto’s. Daar zitten een paar hele interessante modellen tussen.

5 elektrische auto’s die 2023 gaan veroveren

Je vrienden van WANT hebben alvast door alle catalogi gespit, op zoek naar de beste elektrische auto’s van 2023. We verheugen ons het meest op deze vijf modellen!

1. Tesla Cybertruck

Eén blik op de Cybertruck, en het woord ‘futuristisch’ komt vast snel in je op. Van de scherpe randen tot de slanke oppervlakken: Tesla weet ook volgend jaar weer een onvergetelijke indruk te maken. Elon Musk kondigde aan dat de Cybertruck vier versies gaat hebben: enkele motor, dubbele motor, tri-motor en quad-motor. Op dit moment hebben we niet meer details over de quad-motor variant. Toch weten we dat de tri-motor 60 meter per uur kan bereiken in 2,9 seconden! De elektrische auto heeft een actieradius van 800 kilometer en kan ruim 5000 kilogram dragen. Bovendien zei Musk dat de “Cybertruck zo waterdicht is, dat je hem in theorie als boot kunt gebruiken“!

Tesla Cybertruck elektrische auto
Tesla Cybertruck (Afbeelding: Tesla)

2. Mercedes-Benz EQE

Het nieuwste model van Mercedes-Benz kan zomaar een van de beste elektrische auto’s van 2023 worden. De EQE maakte twee jaar geleden voor het eerst zijn opwachting op de autoshow van München. Het model wordt gelanceerd met twee verschillende versies. De eerste heeft één enkele motor die 288pk kan leveren. Mercedes-Benz volgt met een vierwielaangedreven versie met dubbele motoren en meer dan 400 pk. Ook beweert het bedrijf dat de EQE een rijbereik van ongeveer 650 kilometer zal hebben.

Mercedes-Benz EQE
Mercedes-Benz EQE (Afbeelding: Mercedes)

3. Hyundai Ioniq 6

De Ioniq 6 is de vierde elektrische auto van de Hyundai met een E-GMP-platform gebruikt. Het zou de ideale EV kunnen zijn voor mensen die naar een slank vierdeurs ontwerp zoeken. Bovendien heeft de Ioniq 6 320 pk. De Hyundai Ioniq heeft ook achterwielaandrijving en vierwielaangedreven versies. En het beste is: de auto is naar verluidt heel snel.

Hyundai Ioniq 6
Hyundai Ioniq 6 (Afbeelding: Hyundai)

4. Lexus RZ 450e

Wil je volgend jaar een chique elektrische auto? Wacht dan op de Lexus RZ 450e. Het wordt de eerste volledig elektrische auto die Lexus zal uitbrengen. Deze compacte crossover zal 308 pk uit zijn twee elektromotoren halen. De RZ is voorzien van een steer-by-wire-systeem om het stuurwiel te vervangen. In plaats daarvan heeft de auto een “stuurbediening in een compacte vorm”. Sterker nog: de elektrische auto heeft een accupakket waar je ‘u’ tegen zegt van 71,4 kilowattuur!

Lexus RZ 450e
Lexus RZ 450e (Afbeelding: Lexus)

5. Chevrolet Equinox elektrische auto

Chevrolet verkocht 165.232 eenheden van zijn recente Equinox-crossover en overtrof daarmee onder andere de Subaru Forester, Hyundai Tucson, Ford Escape en Honda Pilot. Het bedrijf hoopt deze lijn door te trekken met de Equinox. Er zijn nog maar een paar details van dit voertuig bekend. Hij kost waarschijnlijk rond de 30.000 euro en wordt in het najaar uitgebracht. Bovendien heeft de elektrische auto waarschijnlijk een actieradius van ongeveer 480 kilometer.

Chevrolet Equinox
Chevrolet Equinox (Afbeelding: Chevrolet)

Als de elektrische brandweer: 5 EV’s die bloedje snel zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen