AI toont aan hoe die geannuleerde Apple Car eruit had kunnen zien

Elektrische auto's Jeroen Kraak 7 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De afgelopen jaren was het niet de vraag of, maar wanneer de Apple Car uit zou komen. We zaten er allemaal naast, want we gaan hem nooit zien, of toch wel?

Afgelopen week kwam Bloomberg een rapport onder ogen waarin stond dat de Apple Car definitief is geannuleerd. Apple investeerde een miljard dollar per jaar in het project, maar het bleek uiteindelijk niet goed genoeg om ermee door te gaan.

Apple heeft dus de stekker uit het elektrische auto-project getrokken. Toch ben je, net zoals ik, waarschijnlijk nieuwsgierig hoe de Apple Car eruit zou hebben gezien. Het bedrijf zelf houdt die informatie voor zichzelf, maar gelukkig heeft AI wel een idee hoe de futuristische vierwieler van het bedrijf eruit zou hebben gezien.

De Apple Car: een ambitieus plan dat nooit werkelijkheid wordt

Dankzij Bloomberg weten we behoorlijk wat details over de geannuleerde elektrische auto van Apple. Op een gegeven moment overwoog Apple zelfs een microbus zonder pedalen en stuur, maar met voldoende beenruimte. De bekende Apple-designer John Ive dacht dan weer aan een interieur van roestvrij staal, hout en witte bekleding. Opvallend genoeg dacht hij niet aan titanium.

Wat betreft de uitvoering van de Apple Car, het bedrijf wilde samenwerken met verschillende autofabrikanten aan de Apple Car. Sterker nog, het bedrijf overwoog zelfs om Tesla over te nemen. Ook Mercedes werd bijvoorbeeld gezien als een potentiële partner, maar de twee partijen konden het niet eens worden.

(Afbeelding: Dall E)

Dit vindt AI ervan

Op basis van de uitgelekte details hebben wij aan DALL·E, het AI-fotoprogramma van ChatGPT-maker OpenAI, gevraagd hoe volgens die gegevens de Apple Car er precies uit zou komen te zien. Het programma heeft twee opvallende modellen gegenereerd en stiekem zien we ze nog steeds wel zitten.

Eigenlijk is het vooral een hypermoderne versie van de ouderwetse Volkswagenbus. Maar gezien alle problemen rondom de Apple Car, kunnen we het maken van deze busjes misschien maar beter aan Volkswagen overlaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen