Nu klimaatplannen door Wilders sneuvelen is dit de ideale elektrische auto

Elektrische auto's Jeroen Kraak 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Geert Wilders is de grote winnaar van de verkiezingen, en dat betekent waarschijnlijk het einde van de klimaatplannen. Met de nieuwe elektrische auto van BYD hoef je in ieder geval niet bang te zijn als de polder onderloopt door een stijgende zeespiegel.

Nu Geert Wilders de verkiezingen gewonnen heeft, is hij aan zet om een kabinet te vormen. Vermoedelijk wordt een van de speerpunten om een streep te zetten door de klimaatplannen. Dat betekent niet dat het niet loont om een elektrische auto te kopen. In tegendeel, want deze van BYD kan zelfs rijden als het land onder water loopt.

De elektrische auto van BYD die zelfs in ondergelopen gebieden werkt

Waarschijnlijk heb je vast weleens een reclame van BYD voorbij zien komen. Het Chinese merk dat elektrische auto’s bouwt, probeert voet aan wal te krijgen in Nederland. Al is dat bij de nieuwste auto eigenlijk niet nodig. Deze is letterlijk als een vis in het water tijdens een noodgeval.

BYD heeft met YangWang een luxemerk in bezit. Die naam betekent overigens ‘opkijken’ of ‘bewonderen’. Het vlaggenschip daarvan is de U8 en deze heeft een bijzondere feature. In noodgevallen blijft de elektrische auto namelijk drijven. Mocht dat gebeuren, dan leidt hij je ook meteen naar droge grond.

Zo werkt het

Deze feature van de elektrische auto wordt automatisch geactiveerd als hij merkt dat de auto in diep water terechtkomt. De motor wordt meteen uitgeschakeld, de ophanging gaat omhoog, de ramen worden gesloten en het schuifdak wordt geopend. Ook zie je de diepte van het water op je infotainmentsysteem.

De YangWang U8 heeft het zogenaamde DiSus systeem, een intelligent carrosseriecontrole systeem. Onderdeel daarvan is de individuele wielaandrijving die mogelijk is. Hierdoor heeft het zelfs een speciale u-turnfunctie, waardoor de elektrische auto heel makkelijk 180 graden draait. Daarnaast is er ook een ‘crabwalk-functie’, waardoor de auto van links naar rechts kan bewegen. In Nederland zou je dat de Snollebollekes-modus noemen.

Designed with the newest safety innovations. YANGWANG U8.

Emergency Floating Mode allows for the navigation through water during emergencies, by initiating a quick engine shutdown, raising the suspension elevation, closing windows, opening the sunroof, and displaying water depth… pic.twitter.com/l2ZaxRCPOt
— BYD (@BYDCompany) November 21, 2023

Overigens heeft BYD ook nog een luxere versie van de YangWang: de U9. Met deze is het door DiSus zelfs mogelijk om je auto in hoogte aan te passen. Hij zou zelfs kunnen springen en dansen. De vraag is wat het praktisch nut is, maar goed het is wel geinig.

De YangWang van BYD is al een aantal maanden verkrijgbaar in China, en het is de vraag wanneer deze naar Europa komt, want het lijkt dus een ideale auto te zijn voor aan de kust of in Limburg, waar zomaar een overstroming kan plaatsvinden.

Duurder dan Tesla, maar hoe goed is die elektrische auto van Lucid nou echt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen