Elektrische Ford F-150 Lightning verschijnt buiten Amerika: is Nederland ook aan de beurt?

Elektrische auto's Jeroen Kraak 14 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De Ford F-150 Lightning is al een tijdje uit in de Verenigde Staten, maar hij gaat nu ook de grens over. Is de elektrische auto binnenkort ook in Nederland te koop?

De Ford F-150 is een typische Amerikaanse bak, zo’n ouderwetse pick-up die je al jaren in menig film voorbij ziet razen. Maar ook deze auto gaat mee met de tijd, want Ford heeft inmiddels een elektrische versie uitgebracht: de F-150 Lightning.

Hoewel je het misschien niet zo snel verwacht, ruilen Amerikanen zelfs hun pick-up in voor een elektrische auto. Ja, het is echt waar. Al dragen modellen als de Cybertruck of die F-150 daar uiteraard wel aan bij.

Dit is de Ford F-150 Lightning

De Ford F-150 Lightning is al een tijdje verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Het bedrijf verkoopt zes verschillende edities met prijzen tussen de 54.995 en 92.995 dollar. Terwijl de goedkoopste versies een actieradius van 384 kilometer hebben, kan dit bij duurdere versies oplopen tot 512 kilometer.

En Ford richt zijn pijlen niet alleen op de Verenigde Staten en Canada voor de pick-up. De elektrische auto steekt nu ook de oceaan over en is ook in Europa verkrijgbaar, in Noorwegen om precies te zijn.

De elektrische auto komt naar Noorwegen

Dat Ford voor de F-150 Lightning uitgerekend voor Noorwegen kiest, is niet zo raar. Het land loopt voorop in elektrische auto’s. Veel andere merken kiezen er dan ook voor om daar hun eerste elektrische auto naartoe te brengen.

Het afgelopen jaar was 82,4 procent van alle verkochte auto’s een elektrische auto. In 2025 moet dit zelfs 100 procent zijn.

Maar daarnaast is er ook nog een andere reden dat Ford juist voor Noorwegen kiest voor de F-150 Lightning. Het is een land waar een pick-up gewoon heel handig is als je buiten de stad woont. Je vervoert makkelijk veel vracht in de achterbak.

En waarschijnlijk is dat ook meteen de reden waarom de Ford F-150 Lightning (voorlopig) niet naar Nederland komt. Een pick-up is natuurlijk vrij onhandig in ons land. Het is niet echt een auto voor in de stad. Probeer maar eens zo’n elektrische auto in Amsterdam of elke andere willekeurige Nederlandse stad te parkeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen