Met deze 5 elektrische auto’s haal jij altijd gemakkelijk je bestemming

Elektrische auto's Sam Dille 20 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Bij de aankoop van een elektrische auto wil je er zeker van zijn dat hij je van A naar B kan brengen. Daarom is het belangrijk om op de actieradius te letten. Op die manier weet je zeker dat je straks altijd bij je eindbestemming terechtkomt. Maar welk model moet je dan hebben als je erg veeleisend bent?

Hoe makkelijk je een bestemming kunt bereiken met een elektrische auto, heeft alles te maken met zijn actieradius. De actieradius is het aantal kilometers dat de elektrische auto aan één stuk door kan rijden met een volledig opgeladen accu. De auto’s uit dit lijstje hebben een actieradius waar je u tegen zegt.

Met deze vijf elektrische auto’s kom je ongetwijfeld veilig op je bestemming

Moderne elektrische auto’s kunnen over het algemeen best ver rijden, toch is er altijd baas boven baas. Hieronder vind je vijf elektrische auto’s die enorme afstanden kunnen afleggen. Alle auto’s zijn van gerenommeerde namen met een goede staat van dienst.

1. Lucid Air Dream Edition R

De range koning op dit moment komt van Lucid Air. De Dream Edition R kan tot 836 kilometer rijden op een volle accu. De serie begint met de Air Pure met een actieradius van 653 kilometer. De R, voor het geval je het afvroeg, staat voor Range en is niet te verwarren met de Dream Edition P uit de serie. De P staat voor Performance, maar heeft een beperkt bereik van slechts 758 kilometer.

Elektrische auto: Lucid Air Dream Edition R
Lucid Air Dream Edition R (Afbeelding: Lucid)

2. Mercedes EQS 450+ AMG

Je kan natuurlijk makkelijk van Amsterdam naar Parijs reizen met de trein. Hoewel je lekker achterover kunt leunen, zit je er natuurlijk niet in je eentje. Irritaties zullen vast hoog oplopen. Waarom zou je in plaats daarvan niet een elektrische auto van Mercedes uitproberen? Volgens Mercedes kun je met haar nieuwste EQS 450+ AMG lijn precies deze afstand afleggen met een volle batterij. Met zijn forse 108 kWh-batterij kan hij zonder moeite meerdere dagen mee zonder op te laden.

Mercedes EQS 450+ AMG Line: hoe zit het met de actieradius?
Mercedes EQS 450+ AMG Line (Afbeelding: Mercedes)

3. Tesla Model S: nog steeds een van de beste elektrische auto’s

Het is indrukwekkend dat een elektrische auto die voor het eerst werd gelanceerd in 2012, tien jaar later nog steeds tot de top behoort. Tesla’s Model S kun je tegenwoordig kopen in twee verschillende versies. De eerste is de instapmotor, goed voor 651 kilometer met een opgeladen batterij. Je andere keuze is de geprezen Plaid, uitgerust met drie motoren, 1.006 pk en een iets kleinere actieradius van maximaal 637 kilometer. Met beide opties kun je extreem verre afstanden afleggen met maar één oplaadmoment.

Tesla Model S Apple Music
Tesla Model S (Afbeelding: Tesla)

4. BMW iX xDrive50

Het design van de iX valt niet bij iedereen in de smaak, maar BMW stel in kwaliteit niet teleur. De elektrische auto is verkrijgbaar in twee versies, beide met twee motoren. Het verschil zit hem in de batterij. De eerste optie is de xDrive40 met een 71 kWh-batterij, goed voor een actieradius van 413 kilometer. De andere keuze is de xDrive50 met een 105,2 kWh-batterij met een actieradius van 611 kilometer. Als je door het uiterlijk kunt heenkijken, is de iX jouw beste vriend op de weg.

BMW iX xDrive50
BMW iX xDrive50 (Afbeelding: BMW)

5. Ford Mustang Mach-E Extended Range RWD

Fords Mustang Mach-E Extended Range is verkrijgbaar met een 75 of 98 kWh-batterij. Naast de batterij heb je keuze uit een enkele of dubbele motor. Wil je een maximaal bereik, kies dan voor de Extended Range met een enkele motor. Deze elektrische auto is namelijk goed voor maximaal 609 kilometer met een opgeladen batterij.

Ford Mustang Mach-E Extended Range RWD
Ford Mustang Mach-E Extended Range RWD (Afbeelding: Ford)

Steeds meer particulieren kopen een elektrische auto

Uit onderzoek van RAI Vereniging en Bovag blijkt dat steeds meer mensen tegenwoordig een elektrische auto aanschaffen. 21 procent van alle gekocht elektrische wagens staat namelijk op de naam van een particulier. Toch zijn er nog steeds veel mensen die terughoudend zijn in de aankoop van een EV. Wij ontkrachten de vijf meest voorkomende vooroordelen bij elektrisch rijden in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen