Sam Dille
Sam Dille Apps 20 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Volgers, ontvolgers en hoe je ze goed in de gaten kunt houden op Insta

Voor mensen die veel volgers belangrijk vinden, kan een unfollow zenuwslopend zijn. Instagram maakt hier geen melding van, dus je weet nooit wanneer een account niet meer geïnteresseerd in je is. Toch is er een makkelijke manier om dit handmatig te achterhalen. Hoe je dat doet lees je hier.

Instagram had vroeger een feed met de naam ‘volgactiviteit’. In dit tabblad kon je precies zien wat jouw volgers uitspookten op het social media netwerk. Je kon bijvoorbeeld zien welke berichten ze liketen en welke accounts ze volgden. Toen Instagram de stekker uit deze functie trok moesten veel gebruikers vertrouwen op een andere methode.

Zo kun je zien wie je op Instagram heeft ontvolgd

Je kunt makkelijk handmatig controleren of dat ene profiel je nog volgt of niet. Dit doe je door te navigeren naar het profiel van de persoon die je wil controleren. Druk vervolgens op het nummer dat je rechtsboven kunt zien met het woord ‘volgend’.

Volgerslijst Instagram
Hier vind je de juiste lijst. (Afbeelding: WANT)

Er verschijnt nu een lijst met alle profielen die het account in kwestie volgt. Meestal staat jouw profiel bovenaan in de rij als deze persoon je volgt. Wil je het toch voor de zekerheid nog een keer checken, dan kun je gebruik maken van de zoekbalk. Typ de naam van je Instagram-account in en hij zal direct verschijnen als je in de volglijst te vinden bent.

Je eigen volgers controleren

Je eigen volgerslijst vind je vanzelfsprekend op je eigen Instagram-profiel. Hier kun je het totaal aantal mensen zien dat jij zelf volgt en de accounts die jou volgen.

Volgerslijst
Typ hier de naam van het account in. (Afbeelding: WANT)

Klik op het middelste getal met daaronder het woord ‘volgers’. Typ in de zoekbalk de naam of gebruikersnaam van de persoon die je van ontvolgen verdenkt. Daarna verschijnt het profiel bovenaan de lijst als deze je nog volgt.

Houd je volgers in de gaten met behulp van een andere app

Een andere manier om je volgers in de gaten te houden is door externe apps te gebruiken. Followmeter is hier een goed voorbeeld van. Je geeft de app toegang tot je Instagram-account door in te loggen. Daarna houdt Followmeter alle activiteiten bij die met jouw account worden uitgevoerd.

De Followmeter app kun je downloaden in de PlayStore en App Store

Waar blijft de Instagram iPad-app? CEO komt met opmerkelijke uitleg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!