Elektrische Lotus Eletre is een imposante SUV met 600PK

Elektrische auto's Mark Hofman 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Door de ontwikkeling van de markt zien we steeds meer opvallende autofabrikanten met een elektrische auto komen. Het iconische Lotus behoort tot één van die fabrikanten.

Het tweede elektrische model dat door het bedrijf op de markt gebracht wordt is de Eletre: een SUV die behoorlijk wat indruk weet te maken. Het model is o.a. voorzien van 600pk aan vermogen én heeft een uiterlijk waar liefhebbers het nog lang over gaan hebben.

Lotus Eletre: elektrische auto met 600PK

Dat de automarkt aan het veranderen is komt duidelijk naar voren in de nieuwe elektrische auto van Lotus. Waar de Engelse grootmacht bekendstaat om niet al te grote sportwagens, introduceert het nu een opeens een SUV. De nieuwe Eletre, dat voorheen de naam Type 132 droeg, is het tweede elektrische model van de fabrikant. Eén dat het op veel vlakken anders aanpakt dan zijn voorganger.

Binnen twee seconden vliegt deze elektrische auto van nul naar honderd kilometer per uur. Hiermee voegt de Lotus Eletre zich in een opvallend rijtje met o.a. de Tesla Model S Plaid. Via het vermogen van 600pk weet Lotus zijn sportieve kenmerken voorzichtig door te voeren bij deze typische SUV.

Met deze 5 elektrische auto’s haal jij altijd gemakkelijk je bestemming

De Eletre is volgens Lotus zelf snel op te laden. De elektrische auto, met een WLTP-bereik van 600 kilometer, heeft een snellaadvermogen van 350kW. Via deze weg is het mogelijk om binnen twintig minuten de batterij dusdanig te laden, dat je weer 400 kilometer actieradius heeft. Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van een standaard lader.

Een goede eerste blik

We zijn gek op elektrische auto’s en de nieuwe Lotus Eletre spreekt ons dan ook ontzettend aan. Echte kenners zijn we echter niet. Die zitten bij onze vriendelijke collega’s van Autovisie. In onderstaande video laat Sjoerd van Bilsen, in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes, je kennis maken met dit gloednieuwe model.

Benieuwd naar het volledig geschreven verhaal over deze nieuwe elektrische auto? Klink dan op deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen