Amazon Prime brengt legendarische show terug op de televisie

Films & Series Jeroen Kraak 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Amazon Prime Video komt met een flink aantal Japanse originals. Een daarvan is wel een heel legendarische show.

Netflix, Disney+, HBO Max en Amazon Prime Video willen allen op hun eigen manier de wereld veroveren. Die laatste streamingdienst richt zich nu op Japan, waardoor we ook in ons land kunnen genieten van producties uit het land van de rijzende zon, meldt Deadline.

Takeshi’s Castle komt terug

Natuurlijk zijn series en films uit Japan niet heel erg bekend bij ons. Toch is er een show die veel mensen zullen herkennen. Amazon Prime Video komt namelijk met een reboot van Takeshi’s Castle. In de legendarische spelshow moeten 100 kandidaten een parcours vol hindernissen afleggen om het op te kunnen nemen tegen keizer Takeshi met een waterpistool. De kandidaten winnen amper aangezien de garde van de keizer flink betere supersoakers heeft, wat dus een oneerlijke strijd is.

Deze PlayStation-game krijgt een eigen serie op Amazon Prime Video

Takeshi’s Castle is niet de enige Japanse show die naar Amazon Prime Video komt. Zo komt er ook een Japanse versie van de serie Modern Love. Een van de makers van NCIS: Hawaii gaat My Undead Yokai Girlfriend maken, een horror-adventure komedieserie. Ook komen er Japanse versies van The Masked Singer, The Bachelorette en Bake Off deze zomer.

Amazon Prime Video richt zich op Japan

Amazon Prime Video ziet de Japanse titels als een flinke aanvulling: “Wij geloven dat het in de schijnwerpers zetten van de allerbeste verhalen van Japanse makers niet alleen onze Japanse kijkers zal boeien, maar ook het publiek over de hele wereld,” aldus Erika North, hoofd van de Originals-afdeling in Azië.

De grote vraag is natuurlijk wanneer we de series kunnen verwachten op Amazon Prime Video. Voor Takeshi’s Castle moet je nog even wachten, want de show staat gepland voor 2023. Dat geldt helaas ook voor My Lovely Yokai Girlfriend. Modern Love Tokyo komt gelukkig al wat eerder, namelijk in het najaar.

Gelukkig komen er dit jaar nog andere grote series naar Amazon Prime Video, al zijn deze niet afkomstig uit Japan. Wat te denken van de Lord of The Rings-serie die dit najaar in première moet gaan. Welke nieuwe titels je in april kunt verwachten hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen