Deze PlayStation-game krijgt een eigen serie op Amazon Prime Video

Films & Series Jeroen Kraak 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sony is druk bezig om haar PlayStation-games te verfilmen. Eerder zagen we al Uncharted op het witte doek en nu is het de beurt aan een ander spel.

Sony heeft inmiddels een flinke bibliotheek aan videogames uitgebracht en daar komen er elk jaar weer een paar bij. Sommige gamefranchises zijn een waar succes en kennen een flinke fan schare. Het is dan ook niet gek dat Sony daar meer uit probeert te halen, net zoals ook andere gameplatforms doen. Zo zagen we recent al de Uncharted-film, waar overigens niet iedereen even tevreden over was.

Games veranderen in series

Inmiddels zijn er ook een aantal andere games die worden omgezet in series. Zo werkt HBO Max op dit moment aan een The Last of Us-serie, dat tevens een PlayStation-titel. Ook Nintendo en Xbox zitten niet stil. Zij komen respectievelijk met series over Zelda en Halo. Het lijkt dus een nieuwe trend te worden. Toch missen we een aantal grote spellen die we graag verfilmd zien worden. Wat te denken van bijvoorbeeld Horizon of wellicht de nieuwe hit Elden Ring. Toch krijgt een andere grote game nu wel mogelijk een eigen serie.

God of War Ragnarok wordt de PS5-must have: bekijk nu de beelden

We hebben het natuurlijk over God of War. De games uit deze franchise zijn al jarenlang een hit op de PlayStation-consoles. Binnenkort komt er een nieuw deel uit voor de PlayStation 4 en 5. Hoog tijd voor een serie dus.

God of War
Dit in Ultra-Wide is extra genieten (Afbeelding: PlayStation)

PlayStation en God of War

Er lijkt al wat bekend te zijn over de God of War-serie. Volgens het doorgaans goed ingevoerde deadline wordt de show geleid door Mark Fergus en Hawk Otsby die we kennen van The Expanse. Een andere uitvoerend producent is Rafe Judkins, die recent het succes The Wheel of Time voor Amazon Prime Video heeft gemaakt.

Helaas blijft het bij deze details, want meer is nog niet bekend. Wel lijkt volgens Deadline duidelijk dat deze serie op Amazon Prime Video zal verschijnen. Wat dat betreft bindt Sony zijn PlayStation-titels niet aan een streamingdienst. Zo komt The Last of Us als serie naar HBO Max. Daarnaast komt er nog een Ghost of Tsushima-film naar de bioscopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!