Klap van de weg met de beste elektrische auto’s voor Off-Roading

Tech Sam Dille 5 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Een elektrisch auto is meestal niet het eerste dat in je opkomt als je overweegt om off-road te gaan. Toch vinden steeds meer offroad-EV’s hun weg naar de markt.

Als je off-road gaat in een elektrische auto, moet je rekening houden met een paar dingen, zoals het bereik. Bovendien is het geen overbodige luxe om in een voertuig te rijden dat niet snel vast komt te zitten in de grond.

3 elektrische auto’s om off-road mee te gaan

In het enorme EV-aanbod hebben wij drie elektrische auto’s gevonden die ideaal zijn voor off-road gebruik. Hier zijn drie voertuigen waar elke waaghals wel eens in wilt rijden!

1. Rivian R1T

Deze truck lijkt wel te zijn gebouwd voor een zombie-apocalyps. Hij heeft alles wat je nodig hebt om naar de verste uithoeken van de wildernis te gaan en veilig terug te keren. De off-road elektrische auto is uitgerust met een quad-motor AWD-systeem, met een motor die elk wiel apart aandrijft. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit is een ideaal scenario voor off-road situaties, waar wielslip een constante vijand is. De Rivian is ook voorzien van een geweldige batterij die meer dan 640 kilometer kan bereiken op een enkele lading.

Lees hier meer over deze EV

2. Tesla Cybertruck

De Cybertruck van Tesla is een van de EV’s waar we het meest naar uitkijken in 2023. Als we de teasers moeten geloven, is de elektrische auto namelijk perfecte off-road optie. De Cybertruck is bijna onverwoestbaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je op een onverharde weg rijdt. De ramen zijn voorzien van een Tesla-pantserglas en een luchtcompressor. En het interessantste is dat Tesla beweert dat de truck meer dan 6000 kilo kan dragen. De elektrische auto kan op een lading ruim 800 kilometer afleggen.

Lees hier meer over deze EV

3. Ford F-150 Lightning elektrische auto

Pick-uptrucks zie je normaal gesproken niet snel op een lijst met de beste off-roaders. Maar deze elektrische auto is een buitencategorie. Om te beginnen wordt de Lightning standaard geleverd met dual-motor. De EV geeft je de mogelijkheid om alle vier de wielen afzonderlijk aan te drijven. Een ander geweldig kenmerk van de F-150 Lightning dat je off-road zal helpen, is het eLocking-systeem. Dit vergrendelt de achteras waardoor de banden tegelijkertijd naar achteren kunnen spinnen. Hierdoor kom je nooit vast te zitten.

Lees hier meer over deze EV

De imponerende elektrische auto’s die 2023 gaan veroveren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen