Elektrische auto opladen? Dat kan vanaf nu ook bij een Tesla-station!

Elektrische auto's Wesley Akkerman 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla biedt eigenaars van een elektrische auto toegang tot het zogenaamde Supercharge-netwerk: een netwerk van oplaadpalen. Voorheen was het zo dat je daar alleen toegang tot krijg als eigenaar van een Tesla. Maar nu kan iedereen in Nederland met een elektrische wagen zijn of haar auto opladen bij zo’n paal.

En dat komt goed uit, aangezien er steeds meer mensen met een elektrische auto rondrijden in Nederland. Her en der verschijnen er daarnaast ook meer oplaadpalen. Door het netwerk open te gooien, zijn er wellicht minder extra palen nodig voor het opladen van elektrische wagens. Dat is dus positief nieuws.

Elektrische auto opladen

Het nieuws is direct afkomstig van Tesla, die daarover een ondersteuningsdocument publiceerde op haar eigen website. In totaal zijn er 36 Supercharge-stations beschikbaar in Nederland, verdeeld over het land. In de randstad staan er meer dan in het noorden of zuiden, maar blijkbaar vindt Tesla dit genoeg stations.

Volkswagen ID LIFE elektrische auto
De goedkope elektrische auto van Volkswagen. (Afbeelding: Volkswagen)

Met deze stap is Tesla ineens één van de grootste aanbieders van oplaadpalen voor de elektrische auto. Het bedrijf krijgt zo bovendien ook belangrijke data in handen. Zo achterhaalt Tesla bijvoorbeeld in hoeverre gebruikers tevreden zijn over de stations en hoe druk het daadwerkelijk is op regelmatige basis.

Het is goed om te weten dat het project op dit moment nog in het pilot-proces zit. Dit houdt in dat het dus nog niet in zijn volledigheid is uitgerold en bepaalde onderdelen nog verbeterd worden. Als consument betaal je op moment van schrijven tussen de €0,69 en €0,71 per kWh. Dat zijn de prijzen als je niet over het oplaadabonnement van €12,99 per maand beschikt. Heb je dat abonnement wel, dan betaal je €0,29 per kWh.

Wat moet je hiervoor doen?

Zomaar je elektrische auto opladen gaat helaas niet. Je moet als eigenaar nog wel even de Tesla-app downloaden. Daarnaast moet je auto voorzien zijn van een ccs-connectie. Die afkorting staat voor Combined Charging System. Hiermee kan bij oplaadpunten zowel wisselstroom als gelijkstroom geladen worden.

Tesla is voornemens om het Supercharge-netwerk verder uit te breiden in Europa. En met de nieuwe omzet kan het bedrijf dat netwerk verder uitbreiden en verbeteren waar nodig. Heb je dus wel een elektrische wagen, maar geen Tesla? Dan kun je voortaan dus ook terecht bij zo’n oplaadstation voor wat extra stroom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tesla

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen