Uncharted lijkt vloek videogame-films alles behalve op te heffen

Films & Series Jelle van Es 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Vaak is het zo dat films die gebaseerd zijn op games vaak niet goed uit de verf komen. Hier en daar is er een uitzondering op die regel, maar vaak zijn het matige films. En het ziet er naar uit dat ook de Uncharted-film dat lot ondergaat.

De Uncharted-film is gebaseerd op de gamereeks die begon op de PlayStation 3. Onlangs verscheen er nog een mooie collectie op de PlayStation 5. Als we af mogen gaan op de eerste reviews, kun je het beter houden bij die games in plaats van de films.

Uncharted-film lijkt niet heel sterk te zijn

De Uncharted-film is er één die heel erg lang in productie is geweest. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Mark Wahlberg in de rol van Nathan Drake zou kruipen. Maar uiteindelijk duurde het allemaal zo lang dat hij te oud was voor die rol. Daarom werd hij vervangen door Tom Holland, die we kennen als Spider-Man. Wahlberg werd uiteindelijk doorgeschoven naar de rol van Victor Sullivan, die wordt gezien als de mentor van Nathan Drake.

Verder zien we in Sophia Alo in de rol van Chloe Frazer en Antonio Banderas als de badguy. Kortom, qua acteurs zit het wel goed met de film, maar de uitwerking is minder goed.

De eerste reviews van de Uncharted-film zijn namelijk niet zo best. Hij staat nu op Rotten Tomatoes op een score van net iets boven de vijftig procent. Hoewel dat niet alles zegt, is het wel een indicatie dat de film niet zo heel erg goed is. Maar de slechtste film van het jaar lijkt het ook niet te worden.

Recensenten stellen dat de film soms voelt als een cutscene in een game waarvan je wil dat je het kan overslaan. Ook zit er weinig passie in en wordt de connectie tussen Nathan en Victor, dat zo belangrijk is in de games.

Ga maar voor de games

De Uncharted-film is wat dat betreft iets minder interessant dan de games. Wil je weten wat wij van de laatste game vinden? Lees dan hier onze review.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection: een PS5 remake waard?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen