Dit zijn de 20 films waar we in 2022 het meest naar uitkijken (deel 1)

Films & Series Jeroen Kraak 16 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Een nieuw jaar betekent nieuwe films. Waarschijnlijk weet je nog niet wat er allemaal aankomt. Wij helpen je een handje met kiezen.

2021 was een rampjaar voor de bioscopen. Mede door het coronavirus kozen filmmaatschappijen ervoor de films uit te stellen. 2022 belooft een topjaar te worden. Wij vertellen je waarvoor wij echt naar de bioscoop rennen. Het zijn er twintig en daarom hebben we het in vier delen opgedeeld. Vandaag tijd voor deel 1.

Jackass Forever – 4 februari

Wie in de Jaren ’90 is opgegroeid, heeft waarschijnlijk Jackass gezien en daaraan ook bijzondere herinneringen. De heren mogen wel wat ouder geworden zijn, maar wijzer zijn ze zeker niet. We zien Johnny Knoxville, Steve-O en de anderen weer een flink aantal bizarre stunts uithalen.

Death on the Nile – 11 februari

Agatha Christie mag dan al jaren overleden zijn, haar avonturen blijven voortleven. Dit keer wordt Death on the Nile verfilmd. De bedoeling was dat de film al afgelopen september te zien was, maar 20th Century Studios (oftewel Disney) besloot om de titel uit te stellen. Als alles goed gaat zie je detective Hercule Poirot op 11 februari in actie. In de film zie je naast Kenneth Branagh onder andere ook Gal Gadot en Armie Hammer.

Uncharted – 18 februari

Uncharted ken je waarschijnlijk van de games op de PlayStation, maar binnenkort kun je de avonturen van Nathan Drake ook zien op het witte doek. De jonge avonturier wordt gespeeld door Spidey Tom Holland. Mark Wahlberg, die we onder andere ook uit Spider-Man kennen speelt zijn hulpje Sully. De grote vraag is of de film aan de games kan tippen.

The Batman – 4 maart

Dit jaar krijgen we eindelijk weer een echte Batman-film. Regisseur Matt Reeves was eerder verantwoordelijk Planet of the Apes en gaat ons nu een nog donkerdere Batman laten zien. De cast stelt in ieder geval niet teleur. Robert Pattinson kruipt in de huid van de superheld en verder zien we nog Colin Farrell als The Pinguin en Paul Dano als The Riddler. Dat wordt genieten!

Morbius – 1 april

Nee, dit is geen slechte aprilgrap, maar Morbius lijkt echt uit te komen op 1 april. Na Venom zien we opnieuw een karakter uit de Spider-Man-franchises met een eigen film. De film gaat over een wetenschapper die zichzelf wil genezen van een bloedziekte, maar daardoor zichzelf per ongeluk verandert in een vampier. In de film zien we niemand minder dan Jared Leto als Morbius en Micheal Keaton die we eerder zagen in Spider-Man: Homecoming. We zullen dus verschillende cross-overs zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen