Deze elektrische auto komt rechtstreeks uit je favo videogame rollen

Elektrische auto's Mark Hofman 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische auto begint dan wel steeds meer vorm te krijgen, maar het is en blijft nog steeds een product van de toekomst. En over de toekomst kunnen we natuurlijk altijd dromen wat we willen. Iets het Londense SAIC Design ook gedaan heeft.

Het bedrijf introduceert namelijk een ontwerp voor de elektrische auto van de toekomst. De MG Maze is zonder twijfel een futuristische bak die zomaar uit je favoriete videogame zou kunnen rollen. Of dat dan ook echt mooie is, dat laten we voor nu even in het midden.

Elektrische auto van de toekomst

De elektrische auto weet de manier waarop wij ons van A naar B verplaatsen al flink te veranderen. Toch blijft de auto qua uiterlijk een beetje hetzelfde als hij al decennia lang is. Het concept can SAIC Design brengt daar verandering in. Het laat met de MZ MAZE zien hoe de volgende generatie automobielen eruit zouden komen te zien. Als we ze in ieder geval baseren op films en games uit de 21e eeuw dan in ieder geval.

Wie overigens denkt dat het exterieur van de elektrische auto de show steelt heeft het mis. Het is juist het interieur die baanbrekend genoemd kan worden. Aan de binnenkant van de MG MAZE zien we een grote bank met een scherm en een controller. Dat is volgens SAIC Design dé manier om jezelf voort te bewegen in de stad. “Ons doel was om een comfortabele opstelling na te bootsen die er niet alleen goed uitzag, maar ook nog eens makkelijk te besturen is.”, zo laat het bedrijf zelf weten.

Neem gerust even een kijken in wat dit opvallende concept je als consument te bieden heeft.

De huidige modellen

De elektrische auto van SAIC Design is natuurlijk toekomstmuziek, maar dat wil niet zeggen dat de huidige modellen niet spannend genoeg zijn. Zo heb ik zelf onlangs ervaren toen ik de Audi E-tron GT heb mogen testen.

Audi e-tron GT: dé elektrische auto voor de echte liefhebber

Ben je benieuwd wat die auto te bieden heeft en wat er zo gaaf aan was? Lees dan zeker even de review die ik destijds over schreef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen