Renault Twingo gaat aan de stekker en laat je alle elektrische auto’s vergeten

Elektrische auto's Jeroen Kraak 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Denk je bij een elektrische auto meteen aan Tesla? Binnenkort echt niet meer. Renault kroont zich met de nieuwe Twingo tot de keizer van de EV.

Laat ik meteen de knuppel in het hoenderhok gooien. De Renault Twingo is nu niet echt de auto met de meeste uitstraling. Mensen draaien echt niet hun hoofd om als je ermee voorbij komt rijden. Toch kan dat in de toekomst veranderen voor dit model. De elektrische auto ga je waarschijnlijk vaak tegenkomen.

Het succes van de Renault Twingo

De Renault is al jarenlang een echte meme op het internet. Het is tegenwoordig een soort Peugeot 306 die vreemd is gegaan met een Mini. Bij de vroegere exemplaren had je ook nog die drie bijzondere ventilatiegaten die bovenop de motorkap zaten. Nee, deze auto zou nooit een schoonheidsverkiezing winnen en moet het daarom vooral hebben van zijn innerlijk. Of zoals Renault het zo mooi noemt: “Een vriendelijke uitstraling.”

De Renault Twingo mag je ondanks zijn lelijkheid echt een succes noemen voor het Franse merk. Het model bestaat al sinds 1993 en er zijn er al meer dan 3,5 miljoen van geproduceerd.

Dit heeft de elektrische auto allemaal te bieden

Nu heeft Renault een elektrische variant van de vierwieler aangekondigd. Nou ja, het bedrijf liet een conceptversie van de elektrische auto zien. Volgens onze vrienden van Autovisie is het aan het design te zien dat het duidelijk om een opvolger van de Twingo gaat.

Bij deze nieuwe versie van de Renault Twingo heeft het goed gekeken naar het eerste model ooit. Zo zijn de iconische luchthappers, handgrepen en de koplampen terug, alleen zijn die wel geüpdatet naar de hedendaagse tijd.

De goedkope Renault Twingo verslaat elke elektrische auto
(Afbeelding: Renault)

Renault Twingo daagt alle elektrische auto’s uit

Ondanks dat gaat de auto het nog steeds niet winnen met zijn uiterlijk. Het blijft die vriendelijke buurjongen die je elke ochtend keurig gedag zegt als je voorbijloopt. Toch heeft het iets waarmee het elke andere elektrische auto uitdaagt en daarmee de keizer kan worden.

Alles aan deze auto is zuinig. Volgens Renault verbruikt deze auto 10 kWh per 100 kilometer, waardoor die hartstikke efficiënt is. Iets waar andere autobouwers echt jaloers op zullen zijn.

Maar er is zelfs iets wat nog beter is: de aanschafprijs. Deze elektrische auto gaat minder kosten dan 20.000 euro. Dat is spotgoedkoop als je het hebt over een elektrische auto. Ook qua lease zit je goed, want dat gaat minder dan 100 euro per maand kosten. Dus bereid je maar voor: je gaat deze ‘vriend’ in de toekomst heel vaak voorbij zien komen.

Je zult nog wel even moeten wachten, want vanaf 2026 is deze elektrische auto te koop.

Tesla-concurrent Polestar haalt achterruit uit nieuwe elektrische auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen