Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Rides 7 nov 2020

Elektrische bakfiets: de 5 beste modellen van 2020

Of je nou de deur uitgaat om een grote lading boodschappen te halen of om je kind op te halen van het kinderdagverblijf: een bakfiets is je beste vriend. Of beter gezegd: een elektrische bakfiets is je beste vriend. Die heeft namelijk dezelfde bagageruimte maar helpt je daarnaast ook die bagage makkelijker van A naar B te brengen.

Door de jaren heen is de elektrische bakfiets (net als de elektrische fiets) steeds populairder geworden. Met een elektrische bakfiets in de schuur is het nog makkelijker om je auto voor de deur te laten staan. Wist je al dat er verschillende typen elektrische bakfietsen zijn? Hieronder staan vijf goede e-bakfietsen uit 2020 op een rij waarmee je goed op fietsvakantie kunt maar waarin je bijvoorbeeld ook (kleine) passagiers of een hond in kunt vervoeren.

Riese & Müller Packster 70

Als we het over elektrische cargo bikes en elektrische bakfietsen hebben dan hebben we het al snel over Riese & Müller. Deze Duitse elektrische fietsenfabrikant heeft een aantal indrukwekkende opties in de collectie.

Neem bijvoorbeeld de R&M Packster 70. Deze e-bakfiets heeft eigenlijk zijn eigen klasse nodig. De krachtige elektrische bakfiets biedt namelijk zowel het gemak van een elektrische fiets als dat van een auto. Dankzij het nieuwe Bosch-aandrijfsysteem fiets je moeiteloos met een volgeladen bak door de stad. De e-bike is uiteraard voorzien van alle slimme technische snufjes die we van Riese & Müller gewend. Daarnaast kun je bij deze fiets kiezen uit verschillende inzetelementen, genaamd het ‘Caro Carry System’, waaronder een egaal cargo-oppervlak, een dubbel kinderzitje, of drie kinderzitjes en een babyzitje.

Riese Muller elektrische bakfiets
Packster 70 (Afbeelding: R-M)

Riese & Müller’s Load 60 elektrische bakfiets

Naast de Packster 70 is de Load 60 nog een sterke elektrische bakfiets van de Duitse fietsenfabrikant. Deze elektrische fiets heeft een perfect afgestelde vering op het onderstel waardoor een rit op deze fiets altijd comfortabel blijft. Hoe zwaar de lading ook is. Dat maakt deze e-bike in vergelijking met het bovenstaande model wat meer geschikt om ook over ongelijke ondergronden te fietsen. Door stad en land dus.

Het is mogelijk om een bak met kinderzitjes op de Load 60 te plaatsen maar hij heeft ook ruimte voor een laadvloer met verschillende zijwand- en afzetmogelijkheden. De Load 60 kan een vracht tot maximaal 200 kilo dragen.

Riese Muller Load 60 elektrische fiets
Load 60 (Afbeelding: R-M)

Babboe Mini Mountain

Babboe staat bekend om zijn zogenaamde familie bakfietsen. De elektrische bakfietsen zijn een slag goedkoper dan de elektrische fietsen van Riese & Müller en zijn daardoor ook aantrekkelijker voor het grote publiek. Daarnaast zien ze er natuurlijk tof uit dankzij de vaak houten bak voorop de fiets.

Een van Babboe’s elektrische bakfietsen die er uitspringt is de Babboe Mini Mountain. Deze stadse bakfiets is namelijk nét wat kleiner dan de gemiddelde tweewielbakfiets. Dat maakt hem behendiger dan de meeste bakfietsen van Babboe met kinderzitjes. Toch laat de Mini Mountain nog wel ruimte voor een tot twee kindjes of natuurlijk je boodschappen.

Babboe mini cargo elektrische fiets
Babboe Mini Mountain (Afbeelding: Babboe Cargo Bike)

Urban Arrow Family

Urban Arrow’s Family wordt vaak getipt als de beste elektrische bakfiets van dit moment. Dat komt niet alleen door het strakke ontwerp, maar nog veel meer doordat aan alles te zien is dat deze e-bike is ontworpen met de veiligheid en het comfort van de bestuurder en zijn passagiers in gedachten.

Net als de e-bikes van Riese & Müller heeft ook de Family van Urban Arrow een aandrijfsysteem van Bosch met een dubbele accu (in dit geval een 400Wh en 500Wh accu). Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om de bak op de bakfiets te personaliseren waardoor er altijd genoeg ruimte is voor de kinderen en/of bagage.

urban arrow family elektrische bakfiets
Family (Afbeelding: Urban Arrow)

Goedkoopste elektrische bakfiets: Troy E-Bike Speciaal

We zien ook regelmatig een elektrische bakfiets van Troy op straat. Dat komt mede door de lage prijs van de bakfietsen van Troy. De Troy E-bike Speciaal is geen nieuwe bakfiets uit 2020 maar doet in 2020 nog zeker goed mee met de nieuwe e-bikes. Hij kan zich niet meten aan de kwaliteit van een Babboe e-bike en zeker niet aan die van een Riese & Müller bakfiets, maar is niet verkeerd voor wie een goedkope e-bike zoekt met een betrouwbaar aandrijfsysteem.

Met een prijs van zo’n 2000 euro is de E-bike Speciaal van Troy een hele geschikte elektrische bakfiets voor korte ritjes in de stad. Het Nederlandse merk uit Zaandam gebruikt een aandrijfsysteem van Bafang waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de e-bike niet genoeg kracht heeft voor je kostbare lading. De E-bike Speciaal bakfiets heeft drie wielen en twee bankjes in de bak. Daardoor kunnen in deze lichtgewicht (50 kilo!) bakfiets wel vier kinderen worden vervoerd.

Troy elektrische bakfiets
E-bike speciaal (Afbeelding: Troy)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische bakfiets: de 5 beste modellen van 2020
Sluiten