Elektrische fiets: 10 nieuwe topmodellen waarmee je 2021 soepel in fietst

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 10 jan 2021
Leestijd: 5 minuten

Net als in 2020 heb je ook in 2021 ruim de keuze uit allerlei elektrische fietsen. Er zijn ontelbaar veel verschillende modellen van allerlei verschillende merken te koop. De een geschikt als commuter fiets en de ander perfect om lange afstanden mee te racen.

Door het grote aanbod is het eigenlijk onmogelijk om te zeggen wat de beste e-bike is voor in 2021. Dat hangt namelijk van waar jij als consument naar zoekt. De onderstaande 10 nieuwe elektrische fietsen uit 2020 en 2021 zijn in ieder geval een testrit waard.

Specialized Turbo Vado SL 5.0 EQ 2021

Specialized’s nieuwe Turbo Vado SL 5.0 EQ is een perfect uitgebalanceerde en lichtgewicht elektrische fiets. Deze e-bike met een gewicht van slechts 14,9 kilo is de perfecte fiets voor je dagelijkse woon-werkverkeer (al ligt dat nu waarschijnlijk even stil) en voor andere ritjes in en rondom de stad. Specialized maakt geen onderscheid tussen dames- en herenfietsen waardoor dit een topper is voor iedereen die een ijzersterke en toch vederlichte elektrische fiets zoekt.

Specialized Turbo Vado 5.0 EQ
Turbo Vado 5.0 EQ 2021 (Afbeelding: Specialized)

Nieuwe elektrische racefiets van Specialized: Turbo Creo SL 2021

Nog een lekkere nieuwe elektrische fiets van Specialized is deze elektrische racefiets. De lichtgewicht Turbo Creo SL heeft een actieradius van zo’n 195 kilometer en weegt slechts 12.2 kilo. Dankzij dit minimale gewicht en de 240 Watt motor vlieg je heuvels op en wordt tegenwind iets van het verleden.

Turbo Creo SL Specialized e-bike
Creo SL 2021 (Afbeelding: Specialized)

Elektrische fiets van Nederlandse bodem: VanMoof S3

We hebben in 2020 veel geschreven over de nieuwste e-bikes van het Nederlandse VanMoof, waaronder de S3. Deze elektrische fiets is al een tijdje op de markt maar blijft ook in 2021 een goede keuze voor wie een stijlvolle e-bike zoekt voor in de stad.

Benieuwd naar wat we van de VanMoof S3 en X3 vinden? Lees dan hier Jelle’s uitgebreide review.

VanMoof S3 elektrische fiets
VanMoof S3 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Riese & Müller Nevo 3 2021 e-bike

Riese & Müller heeft voor 2021 zijn populaire Nevo 3 elektrische fiets in een nieuw jasje gestoken. De e-bike lijkt zeker op de ‘oude’ Neo GT maar wie beter kijkt ziet de updates en upgrades die deze nieuwe elektrische fiets heeft gekregen.

De nieuwe Nevo3 is, net als het voorgaande model, een e-bike met een lage instap. De belangrijkste upgrades van de fiets zitten hem in het aandrijfsysteem. Zo heeft deze nieuwe Neo 3 van Riese & Müller onder andere de Gen 4 Bosch Performance Line CX motor, de optie voor een dubbele accu en een nieuwe framemaat.

Riese Muller Nevo3 2021 elektrische fiets
Nevo 3 2021 (Afbeelding: R-M)

Giant’s Roam E+

De grootste elektrische fietsenfabrikant van dit moment is Giant. Deze fabrikant rolt ook in 2021 weer een aantal nieuwe toffe e-bikes van de lopende band. Een daarvan is deze Road E+. Dit is een elektrische fiets die net zo speels rijdt als hij er uit ziet. Deze veelzijdige elektrische fiets beperkt je niet alleen tot de weg of de paden, maar laat je evenveel genieten van beide.

Giant Roam E+ elektrische fiets
Giant Roam E+ (Afbeelding: Giant Bicycles)

Elektrische fiets van Giant: Trance X E+ Pro 29 1 2021

De naam van deze e-bike rolt niet heel lekker van de tong maar de Trance X E+ Pro 29 1 2021 rolt zeker wel lekker door de heuvels en bergen. De nieuwe elektrische mountainbike heeft een Giant SyncDrive Pro motor (door Yamaha), 140mm Maestro vering voor het achterwiel en 150mm in de voorvork en een innovatief frame-ontwerp waardoor jij het beste uit jezelf kunt halen tijdens het mountainbiken.

Giant Trance 2021 elektrische fiets
Trance X E+ Pro 29 1 (Afbeelding: Giant Bicycles)

Cannondale’s soepele elektrische racefiets: Topstone Neo Carbon 4

Cannondale heeft een aantal nieuwe elektrische fietsen in de collectie waar we eigenlijk niet uit kunnen kiezen. De Topstone Neo Carbon 4 is een van de nieuwe high-end elektrische racefietsen van de fabrikant die dankzij zijn Bosch Performance Line CX 250W motor en 500Wh accu over de weg vliegt. Zo’n 176 kilometer op een volle accu. Deze racefiets is er een voor de geoefende fietser die langere afstanden wil afleggen zonder daar extra moeite voor te hoeven doen.

Cannondale e-bike
Topstone Neo Carbon 4 – PD (Afbeelding: Cannondale)

Elektrische vouwfiets van Bergamont: Paul-E EQ Edition

De elektrische vouwfiets wordt steeds populairder dankzij het grote gebruiksgemak. Een nieuwe elektrische vouwfiets waarvan je groot gebruiksgemak mag verwachten is dit exemplaar van Bergamont.

De vouwfiets is niet enorm lichtgewicht maar wel ijzersterk en heeft elektrische componenten die vergelijkbaar zijn met die van een ‘gewone’ elektrische fiets (zoals een 250 Watt motor). Dat zie je niet vaak bij kleine elektrische vouwfietsen waar de focus toch voornamelijk ligt op hoe compact ze zijn.

Bergamont elektrische vouwfiets
Paul-E EQ Edition (Afbeelding: Bergamont)

Kalkhoff nieuwe elektrische fietsen met zogenaamde PLUS+

Kalkhoff heeft in 2021 een aantal extra sterke e-bikes in de collectie. E-bikes uit de PLUS+ -serie hebben meer laadvermogen (tot 170 kilo) waardoor ze uitermate geschikt zijn voor een fietsvakantie in 2021. De Image 5.B Advance+ 2021 is daar een goed voordeel van.

Kalkhoff Image elektrische fiets
Image 5.B Advance+ (Afbeelding: Kalkhoff bikes)

Trek’s elektrische hybride: Allant+ 8S 2021

Trek rolt keer na keer super strakke en sterke elektrische fietsen van de band. De (elektrische) mountainbikes van het Amerikaanse fietsenmerk zijn enorm in Trek, maar ook hun commuter bikes en hybride elektrische fietsen, zoals deze Allant+ 8S slaat goed aan. De Allant+ 8S is een goede optie voor wie zij fiets regelmatig gebruikt om lange afstanden wil overbruggen en wel een elektrisch steuntje in de rug kan gebruiken.

Trek Allant+ S8 e-bike
Allant + S8 2021 (Afbeelding: Trek Bikes)

Cube Cargo Dual Hybrid: elektrische fiets met laadruimte

We sluiten dit lijstje af met een elektrische fiets die aardig wat laadruimte heeft. De auto pakken voor boodschappen omdat die meer laadruimte heeft is geen geldig excuus als je deze elektrische vrachtfiets voor de deur hebt staan. Cube’s Cargo Dual Hybrid heeft twee 500 Wh accu’s en een super krachtige Bosch Drive Unit Cargo Line Gen. 4 motor (met 85(!)Nm) waarmee je 2021 zo door vliegt.

Cube elektrische fiets
Cargo Dual Hybrid (Afbeelding: Cube)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen