Dit wiel maakt van jouw oude fiets een elektrische fiets in slechts 30 seconden

Elektrische fietsen Mark Hofman 29 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Als je door weer en wind aan het fietsen bent racet er wel eens iemand verdacht hard langs je heen op de fiets. Dat is negen van de tien keer iemand op een elektrische fiets.

Ondanks dat je maar al te graag op een elektrische fiets zou willen zitten, heb je hem ook al zeker twintig keer vervloekt in je hoofd omdat je hem zelf niet hebt. Met EvoWheel kun je van je eigen fiets een elektrische fiets maken. Zo tover je dat oude barrel van je om in een waar racemonster.

Van gewone fiets naar elektrische fiets

Er bestaan al verschillende gadgets die ongemotoriseerde dingen, als skateboards, kunnen omtoveren in elektrische vervoersmiddelen. Ook voor fietsen zijn dit soort gadgets te koop. Zo is ook EvoWheel speciaal ontworpen voor fietsers die geen volledige e-bike willen kopen, maar wel de voordelen van het elektrisch fietsen willen hebben. De nieuwe gadget verscheen deze week op Indiegogo.

EvoWheel City is een product afkomstig uit Singapore en is leverbaar in twee verschillende typen: een Europees model dat tot 25 kilometer per uur gaat, en een Amerikaans model dat de 32 kilometer per uur aantikt. Ook is hij beschikbaar voor verschillende wielmaten, zodat je hem zelfs op je vouwfiets kunt installeren mocht je er een hebben. Je kunt met dit apparaat op je wiel zo’n 29 kilometer rijden voordat de accu opnieuw moet worden opgeladen.

Hoe werkt het?

Zoals de naam al verklapt is EvoWheel een wiel. Volgens de ontwerpers kun je dit wiel in dertig seconden installeren op je eigen fiets. Vervang simpelweg je voorwiel met dit elektrische voorwiel. Al zouden wij nog wel even moeten oefenen op het vervangen van ons wiel. Enfin.

In de as van het wiel zit een accu verwerkt. Bij het wiel hoort uiteraard ook een app waarop je alle data over je rijgedrag kunt teruglezen. Die data is trouwens ook direct af te lezen op een display dat je op je stuur kunt bevestigen. Het wiel past op verschillende typen remmen waardoor hij volgens de makers op zo goed als iedere fiets te monteren is. Wil jij van je eigen fiets een elektrische fiets maken als het je even uit komt, dan kun je een EvoWheel City pre-orderen op Indiegogo voor 240 euro.

Ben je niet zon techneut maar wil je wel cruisen op een e-bike? Misschien is deze Buddy Bike dan je ding (waarschuwing: alleen voor échte hipsters).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen