Deze peperdure elektrische fiets komt zo uit de 3D-printer rollen

Elektrische fietsen Mark Hofman 17 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De Möve Avian is een elektrische fiets met een pittig prijskaartje. Niet gek, want naast het feit dat de e-bike voor een groot deel uit de 3D-printer komt rollen, is hij ook nog eens gemaakt van titanium.

Bedrijven doen er anno 2024 alles aan om hun elektrische fiets zo uniek mogelijk te maken. Het Duitse Möve doet dat met de Avian. Deze e-bike komt voor een groot deel uit de 3D-printer rollen. Door het gebruik van titanium als materiaal zorgt dit er niet alleen voor dat hij kneitertje licht is, maar ook dat hij er bijzonder lekker uitziet.

Mag overigens ook wel, want de elektrische fiets uit Duitsland krijgt van Möve een pittig prijskaartje. Wie interesse heeft, kan hem bestellen voor de schappelijke prijs van 7499 euro. Oef!

Goed nagedacht over elektrische fiets Möve

Het mag misschien wel wat kosten, maar we kunnen niet ontkennen dat Möve goed heeft nagedacht over de e-bike. De Avian weegt door het gebruik van titanium slechts 11,8 kilogram (zonder accessoires) en de accu is verwerkt in het frame. Dieven zouden er in theorie dus wat lastiger met de accu vandoor kunnen gaan, al is de fiets door dat lage gewicht wel erg makkelijk mee te sjouwen.

Dat lichte gewicht zorgt er wel voor dat de elektrische fiets slechts een batterijcapaciteit van 250 Wh heeft, waardoor de aangeboden Range Extender voor een comfortabel ritje wel echt nodig is. In het achterwiel zit de naafmotor met een maximaal vermogen van 600 watt en een koppel van 55Nm.

Wie de elektrische fiets wil hebben, moet dus diep in de buidel tasten. Niet alleen voor het aanschaffen van de peperdure fiets, maar ook voor een ritje naar Duitsland. Möve verkoopt het model alleen in eigen land.

Beste e-bikes onder de 1000 euro

Mocht je enthousiast worden van de elektrische fiets, maar is het model van Möve je veel te duur? Geen zorgen, want ook binnen onze eigen grenzen hebben we genoeg goede e-bikes die niet al te veel geld kosten.

Onze eigen Sam Dille ging onlangs zelfs op onderzoek uit om de beste modellen onder de 1000 euro voor je op een rijtje te zetten. Zijn bevindingen check je hier:

Dit zijn de beste elektrische fietsen onder de 1.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen